Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 feb 2020

Animal Crossing: New Horizons beperkt spelers op de Nintendo Switch

Animal Crossing: New Horizons is zonder twijfel één van de grootste releases van dit voorjaar. Het is een game waar fans van de serie jaren op hebben gewacht. Als je echter een Nintendo Switch deelt met anderen, dan hebben we slecht nieuws.

Nintendo heeft namelijk op zijn eigen website laten weten dat je per spelcomputer waar je op speelt maar een enkel eiland kunt gebruiken. Dat betekent dat de game dus niet te spelen is op andere accounts die hun eigen avontuur willen beleven.

Animal Crossing: New Horizons doet moeilijk

Daarmee doet Nintendo wel een beetje moeilijk. Ikzelf zit in een gezinssituatie met twee jongens, die het gamen steeds meer doorhebben. Zeker de oudste wil regelmatig de games spelen die ik moet testen. Daarom staan er meerdere accounts op mijn Nintendo Switch, zodat hij met zijn eigen savefile aan de slag kan gaan en ik daar geen last van heb. Met Animal Crossing: New Horizons is die optie er dus niet. Op één Nintendo Switch kun je maar één eiland hebben.

(Bron: Nintendo) (Afbeelding: Nintendo)

Wel is het zo dat meerdere gebruikers gebruik kunnen maken van hetzelfde eiland, maar dan moet je waarschijnlijk ook bepaalde dingen delen. Zeker voor hen die gewoon hun eigen unieke plekje willen hebben is dit irritant. Maar wellicht is het wel goed om echt samen te komen en informatie tussen de speelsessies door uit te wisselen. Uiteindelijk kun er acht spelers geregistreerd worden per eiland en moet het mogelijk zijn om met vier spelers tegelijkertijd op een console te kunnen spelen. Hoe dat precies werkt, dat is echter niet helemaal duidelijk.

Maar als je dus aan de slag wil gaan met unieke eilanden in je gezin, dan is het toch echt zaak om per eiland een aparte Nintendo Switch en een exemplaar van de game in huis te halen. Dan is die speciale Animal Crossing: New Horizons Nintendo Switch zo slecht nog niet. De game zelf komt op 20 maart uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Animal Crossing: New Horizons beperkt spelers op de Nintendo Switch
Sluiten