Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 februari 2020

Grand Theft Auto V in Virtual Reality: het kan nu dankzij een mod!

Grand Theft Auto V kwam oorspronkelijk in 2013 uit, maar vervolgens wist de game de weg te vinden naar de PlayStation 4, Xbox One en pc. In zo’n zeven jaar tijd is Grand Theft Auto V één van de succesvolste games ooit geworden, waarvoor regelmatig nieuwe evenementen worden gehouden.

Mocht je echter iets compleet nieuws willen beleven in de game, dan is er nu een handig mod. Dankzij die mod is het mogelijk om Grand Theft Auto V te spelen met een Virtual Reality-bril. En dat geeft toch weer een andere belevenis aan de game.

GTA V in Virtual Reality via een mod

Mocht je in het bezit zijn van een Oculus Rift of een SteamVR-bril en natuurlijk een kopie van Grand Theft Auto V, dan kun je hier de desbetreffende mod downloaden. Vervolgens kun je de game vanuit het first person view-perspectief gaan spelen en gebruik je je VR-headset om rond te kijken om op die manier nog meer het gevoel te hebben dat je je echt bevindt in de wereld van de game. Daarbij moet overigens wel gezegd worden dat de mod op dit moment nog niet de verschillende handtrackers ondersteunt. Je moet nog altijd gebruik maken van een normale controller om te schieten en te richten. Toch geeft het een nieuwe verdieping aan de game. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe het werkt, maar belangrijker: hoe het er uit ziet.

Inmiddels zijn er al vele verschillende mods voor de game verschenen en samen zorgt dat er voor dat de pc-versie toch wel de meest interessante versie van de game is geworden. Dat neemt niet weg dat de console-versie nog altijd dik de moeite waard is. Zeker wanneer je tijd gaat investeren in GTA Online en samen met vrienden je losgaat met de verschillende Heist-missies, die vandaag de dag nog altijd dik de moeite waard zijn.

Wil je meer lezen over Grand Theft Auto V? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Grand Theft Auto V in Virtual Reality: het kan nu dankzij een mod!
Sluiten