Google Maps neemt populaire Flitsmeister functie over

Apps Mark Hofman 6 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Maps laat vanaf nu ook de snelheidslimieten op Nederlandse wegen zien, zo maakt het bedrijf vandaag bekend via Nederlandse website Tweakers.

Anno 2020 zijn er veel mensen die Google Maps gebruiken als navigatiesysteem voor in de auto, maar het tonen van de limieten deed het systeem eerder nog niet. Het is een functionaliteit waar veel autogebruikers, naast populaire alternatieven als Waze, de applicatie Flitsmeister voor gebruiken. Dat is vanaf nu dus niet meer nodig.

Google Maps toont snelheidslimiet

Vanaf nu is het mogelijk voor automobilisten om te zien hoe hard er gereden mag worden op een bepaalde weg. Het is een functionaliteit die overigens niet alleen in Nederland beschikbaar is geworden. Ook het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen en Luxemburg zijn verrijkt met de feature.

De nieuwe informatie is te vinden in de linker-onderhoek van het navigatiescherm van Google Maps. Daar is een verkeersbord te vinden met de maximale toegestane snelheid. De daadwerkelijke snelheid van de bestuurder zelf is daar naast te vinden. Rij je netjes de toegestane snelheid, dan zal je verder niets in het scherm zien (niets opvallends in ieder geval). Rij je tot 10 kilometer per uur te hard, dan zullen de cijfers in het geel weergegeven worden. Vlieg je als een ware snelheidsduivel over het asfalt van de Nederlandse wegen, dan zal Google Maps je snelheid in het rood weergeven.

Google Maps
Bron: Unsplash / NESA by Makers (Afbeelding: Unsplash / NESA by Makers)

De mogelijkheid om je eigen snelheid te zien in het scherm is overigens niet nieuw, dit was in Google Maps al eerder mogelijk.

De vraag is: kan het uit?

Er zullen vast wat mensen aanwezig zijn die zichzelf direct de vraag stellen of de functionaliteit ook uit te schakelen is. Het antwoord op die vraag is “ja”. Google Maps maakt het mogelijk om zowel het tonen van de maximale snelheid als het tonen van je eigen (gemiddelde) snelheid uit te schakelen.

Geen zin om constant naar digitale verkeersborden te loeren, dan is dat dus ook gewoon mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen