One Piece-fan? Deze andere anime-series moet je zeker kijken

Pop-Culture Sabine Schults 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De live-action-uitvoering van de anime-serie One Piece staat op dit moment in de top 10 van populairste series op streamingdienst Netflix. Er is dan ook geen beter moment om enkele aanbevelingen te geven van anime-series die je niet mag missen.

Er is al een tweede seizoen van One Piece op Netflix in de maak. Aangezien het eerste seizoen pas recent is uitgebracht, hebben fans van de serie te maken met een gat. In de tussentijd zijn er gelukkig genoeg anime om het gat mee op te vullen.

Anime-series om na One Piece te kijken

Kort door de bocht zijn anime niets meer en niets minder dan Japanse animatie- en tekenfilms. Bij Disney-animatiefilms denk je misschien al snel aan een kinderfilm, maar veel bekende anime richten zich vooral op een volwassen publiek. De volgende anime-series moet je na de live-action van One Piece zeker kijken.

#1 One Piece

Het is wellicht een open deur, maar als je het eerste seizoen van de live-action van One Piece gekeken hebt, is het zeker de moeite waard om ook de anime te kijken. Er zijn niet voor niets maar liefst 20 seizoenen om te ontdekken. Alle afleveringen zijn te streamen via Crunchyroll, een dienst waar je als anime-fan eigenlijk niet zonder kan.

#2 Attack on Titan

Gek genoeg is Attack on Titan de kortste anime op deze lijst. De makers hebben tussendoor namelijk een flinke pauze genomen. Dat neemt niet weg dat AoT (net als One Piece) een van de beste anime ooit is. Groepen overgebleven mensen strijden in deze anime tegen reusachtige, mensachtige Titans. Bloederig spektakel alom. Ook AoT kijk je trouwens op Crunchyroll.

Een Titan uit de anime Attack on Titan.
Titans zijn gigantisch en lijken op mensen. (Afbeelding: Wit Studio)

#3 Naruto

De gelijknamige hoofdpersoon Naruto is een jonge ninja die ervan droomt de sterkste ninja van zijn dorp te worden, de Hokage. Het verhaal heeft veel diepere lagen en is net als One Piece een anime waar je lang bij geboeid blijft. Bovendien hoeven Naruto-fans in wording zich niet te vervelen, want ook Naruto Shippuden en Boruto: Naruto Next Generations zijn beschikbaar op Crunchyroll.

#4 Bleach

In Bleach verkrijgt hoofdpersoon Ichigo Kurosaki de krachten van een Soul Reaper (Shinigami), waarna hij de mensheid kan beschermen tegen boze geesten. Alleen al voor de geweldige soundtrack is deze anime-serie de moeite waard. Bleach en het vervolg Bleach: Thousand-Year Blood War zijn te zien op Disney+.

Toshiro Hitsugaya, een personage uit de anime Bleach
Een van de personages, Toshiro Hitsugaya, in Bleach. (Afbeelding: Studio Pierrot)

#5 My Hero Academia

Een groot deel van de bevolking uit de wereld van My Hero Academia beschikt over speciale krachten, ook wel bekend als Quirks. Izuku Midoriya is aanvankelijk een van de weinigen zonder speciale krachten, tot hij op een dag de krachten van de grootste held ter wereld erft. MHA is net als One Piece en andere anime-series te zien op Crunchyroll.

Netflix, Apple en Disney+ worden duur: zo zeg jij je abonnement op diensten op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen