App Store vs. Play Store: Apple verdient meer met minder downloads

Apple rmens 17 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde app-economie blijft groeien en bij Google worden de meeste apps gedownload. Apple weet echter een stuk meer te verdienen met minder app-downloads. Dit en meer interessants is te lezen in een nieuw rapport van marktonderzoeker App Anie.

Als naar absolute aantallen wordt gekeken, is de Google Play Store en Apple App Store al enige tijd voorbij. Via de app-winkel voor Android-gebruikers worden 45 procent meer downloads gedaan dan via de App Store. De winst van Apple’s winkel is echter 80 procent hoger dan die van Google. China en Japan blijken belangrijke aanjagers van de groei in downloads.

Downloads en omzet App Store en Google Play vergeleken.

Het duidelijke verschil in omzet en aantal downloads roept de conclusie op dat gebruikers van de Google Play Store vaker gratis of minder dure apps downloaden. Zowel in de App Store als Play Store waren games verantwoordelijk voor het grooste deel van de inkomsten. Bij Google waren spelletjes goed voor 90 procent van de inkomsten, bij Apple voor 75 procent.

Een ander opvallend verschil is dat Brazilië, Rusland en India verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de downloads bij Google Play. Bij Apple spelen China en Japan een grotere rol, deze landen zijn bij Google zo goed als afwezig. Een mogelijke verklaring kan zijn dat in minder ontwikkelde landen als Brazilië en India goedkopere Android-toestellen populair zijn.

Ook de geografische spreiding is erg verschillend.

Uit de cijfers van App Anie blijkt dat China een steeds belangrijker land voor Apple wordt. Nadat de iPhone-maker eind 2013 een deal met China Mobile sloot, rukte de iPhone snel op in het Aziatische land. Ook bij het algehele bedrijfsresultaat van Apple is China op weg om Europa voorbij te streven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen