Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk: Apple komt mogelijk pas in 2025 met opvouwbare iPhone

Op dit moment kun je de iPhone 13 in huis halen. En deze wordt volgend jaar zeer waarschijnlijk opgevolgd door de 14. Deze zal voor een groot gedeelte de standaarden zoals die nu zijn neergelegd gaan opvolgen.

Echte grote veranderingen hoeven we dus niet te verwachten van Apple. Toch zijn er al een tijdje geruchten over een opvouwbare smartphone van het bedrijf uit Cupertino. Maar deze zogenaamde iPhone Flip laat nog even op zich wachten.

Voorlopig geen iPhone Flip

Want volgens Ross Young, die als analist werkzaak is, maar ook de Display Supply Chain Consultants CEO is, laat die iPhone Flip nog even op zich wachten. Dat is onder andere naar buiten gebracht door 9to5mac. Volgens Young zouden er problemen zijn met het project en is het geheel nu naar achteren geduwd. Daardoor zou je pas in 2025 een model kunnen verwachten die de mogelijkheid heeft om op te worden gevouwen.

Samsung
Galaxy Z Fold (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Eerder waren er geruchten dat de iPhone Flip in 2023 zou gaan uitkomen. Maar daarvoor werd er gesproken over een release in 2021. Wat dat betreft is het wel zo’n project dat vaker genoemd wordt, maar nooit wordt uitgebracht. Dat zou je ook kunnen zeggen over de auto die Apple in ontwikkeling zou hebben. Of de AR/VR-bril waar al jaren over wordt gesproken. Kortom, het zou goed kunnen dat het nooit gaat uitkomen.

Diverse concurrenten

De markt voor opvouwbare smartphones is nog niet zo heel groot. Wat dat betreft is het maar de vraag of het interessant is om zoiets als een iPhone Flip uit te brengen. Het is vooral Samsung die met hun Galaxy Z Fold en Galaxy Z Flip interessante modellen heeft. Ook heb je nog de Motorola Razr en zou er wellicht een opvouwbare Google Pixel komen. De kans is groot dat we over twee jaar een zelfde soort bericht schrijven met het nieuws dat het project is uitgesteld naar 2027.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!