‘Instagram verwijdert tijdslimieten, zodat gebruikers langer blijven’

Apps Wesley Akkerman 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Instagram kortere tijdslimieten uit z’n app haalt. Ook spoort het bedrijf gebruikers aan de app snel te updaten. Daar waar voorheen het minimale tijdslimiet ingesteld kon worden op vijf minuten per dag, is de laagste optie nu dertig minuten. Het limiet kan verder ingesteld worden op drie uur op één dag.

Dat blijkt uit berichtgeving van Techcrunch, die het nieuws baseert op gedeelde screenshots van gebruikers. Eén gebruiker had een dagelijks limiet ingesteld van tien minuten. Na het updaten moest de persoon de instellingen van het limiet nakijken en die zag toen dat de laagste optie op dertig minuten stond.

Meer tijd op Instagram

Gelukkig kon die persoon de oude instellingen behouden. Maar vervolgens kreeg die wel dagelijkse pop-ups met daarin de melding dat het huidige limiet niet meer ondersteund wordt. Pas na het geforceerd afsluiten van de app, kon de persoon in kwestie het huidige limiet van tien minuten behouden.

Instagram
App gebruiken (Afbeelding: Kate Torline)

In de Verenigde Staten is het inmiddels zo dat er vijf opties beschikbaar zijn. Het tijdslimiet is in te stellen op een half uur, drie kwartier, een uur, twee uur of drie uur per dag. Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Ook heeft het bedrijf hierover geen update geplaatst.

Handige optie sinds 2018

Het instellen van een dagelijks tijdlimiet kan sinds 2018. Het idee achter het limiet was nobel: Instagram wilde dat de bestede tijd, goed bestede tijd is op het platform. Bovendien was dit een perfect antwoord op het probleem dat social media het leven van mensen overnemen. Zo kon Meta, destijds nog Facebook, laten zien dat het wel degelijk om haar gebruikers geeft.

Het is dus een beetje vreemd dat Instagram ondertussen dus de opties met betrekking tot een limiet instellen beperkt. We moeten nog even afwachten wat het bedrijf hierover deelt en wanneer het gebeurt, maar tot die tijd doe je er goed aan de app even niet te updaten. Mits je dat tijdslimiet belangrijk vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen