Zo gebruik je de AirTag op manieren waar je nooit aan gedacht hebt

Gadgets Sam Dille 16 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Dankzij de Apple AirTag ben je nooit meer je sleutels, portemonnee of tas kwijt. De trackers zijn een handige manier om je spullen extra in de gaten te houden. Maar er zijn genoeg andere dingen die je met de gadgets van Apple kunt doen.

AirTags van Apple zijn heel handige gadgets die je kunt gebruiken om je spullen terug te vinden. Ze zijn klein en werken met het Zoek Mijn-netwerk. Dat betekent dat als er een nieuwe iPhone in de buurt is, je de locatie van je AirTag kunt zien op een kaart.

Maar dat is lang niet het enige waar je de slimme tracker voor kunt gebruiken. De AirTag is namelijk van alle markten thuis.

5 dingen die je met de AirTags van Apple kunt doen

Wij hebben een lijst voor je gemaakt met vijf handige dingen die je met een AirTag kunt doen. Grote kans dat je de trackers nog niet op deze manier gebruikt.

#1 Voor halsbanden van huisdieren

Apple heeft de AirTags niet speciaal gemaakt om je huisdieren te volgen. Ze zijn eigenlijk bedoeld om je persoonlijke spullen terug te vinden. Maar, eerlijk gezegd, werken ze best goed om je hond of kat in de gaten te houden.

Ze zijn water- en stofbestendig, dus als je huisdieren vies worden, is dat geen probleem. Je kunt ze zelfs gewoon in bad doen terwijl ze de tracker dragen. Er zijn veel verhalen op internet van mensen die hun zoekgeraakte huisdieren hebben teruggevonden met behulp van AirTags.

Honden uitlaten bij een laadpaal voor je elektrische auto?
Hou hem aan het lijntje! (Afbeelding: Unsplash/Justin Veenema)

#2 Bij het verzenden van waardevolle spullen

Soms raken pakketjes kwijt en dat kan heel frustrerend zijn. Al helemaal als je waardevolle spullen op de post stuurt. AirTags kunnen je helpen om deze pakketten terug te vinden. Bevestig ze aan je pakket en deel de live locatie met de ontvanger. Zo weten jullie beiden waar het pakketje is.

Als er iets misgaat tijdens het verzenden, kun je zien waar het pakketje is en welk bedrijf het misschien heeft achtergelaten. En als het pakketje is aangekomen, kan de ontvanger het Apple-gadget bewaren voor de volgende keer.

#3 Gebruik AirTags om je peuters te volgen

Een andere handige manier om AirTags te gebruiken is om je kinderen in de gaten te houden. Of je nu op vakantie bent, in een drukke straat loopt of ze naar school brengt, een AirTag kan je helpen je kind te vinden als er iets misgaat.

Je kunt hem in hun zak stoppen of in hun rugzak doen als ze die dragen. Zorg er wel voor dat het goed verstopt is, afhankelijk van de leeftijd van je kind. Je wilt natuurlijk niet dat ze ermee spelen of proberen in te slikken.

Kinderen tablet
De kids op de tablet (Afbeelding: Alex Green / Pexels)

#4 Op reis

Op vliegvelden gaat er regelmatig iets mis met de bagage. Soms blijft een tas achter of wordt hij naar de verkeerde bestemming gestuurd. En daar heb je vast geen zin in, als je op reis gaat. Een AirTag kan handig zijn om je bagage te volgen.

Als je een AirTag aan je tas vast maakt, kun je controleren of je bagage het vliegtuig heeft gehaald of de juiste bestemming heeft bereikt. En met ‘Precise Finding’ kun je zelfs je tas op de bagageband vinden wanneer je op de bestemming aankomt.

#5 Voor je auto, brommer of fiets

Veel mensen gebruiken hun AirTag ook voor hun auto’s, vrachtwagens of fietsen. Mocht een voertuig ooit gestolen worden, dan weet je precies waar je hem kunt vinden.

Het is slim om de AirTag op een verborgen plek te plaatsen die niet gemakkelijk toegankelijk of zichtbaar is. Je wilt immers niet dat een dief de Apple-gadget vindt en vernietigt.

AirTag exclusief voor iPhone, maar deze Android-alternatieven zijn ook awesome

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen