rmens
rmens Apple 22 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple bouwt een nieuwe fabriek in Silicon Valley

In 2017 zei Donald Trump enthousiast in een interview: “Ik sprak met Tim Cook en hij beloofde me drie grote fabrieken, prachtige fabrieken! Ik zei, weet je Tim, ik beschouw mijn presidentschap alleen als een economisch succes als Apple fabrieken in de VS gaat bouwen. Hij belde me even later terug en zei dat Apple ervoor wil gaan.” Daarna bleef het echter stil en de iPhone-maker wilde deze belofte niet bevestigen.

Een loze belofte van de president? Fake news? Misschien niet. Een jaar later leren we via het Silicon Valley Business Journal dat Apple een 10-jarige huurovereenkomst voor een fabriek van 29.172 vierkante meter in Milpitas heeft ondertekend. Dat is een noordelijke voorstad van San Jose, 20 kilometer van Apple Park.

Fabriek Apple in 2019 operationeel

Het gebouw is onderdeel van een nieuw industrieterrein dat McCarthy Creekside heet. Naast Apple moet het ook de vestigingsplaats van een aantal autofabrikanten worden. Volgens de eigenaar is het gebouw binnen 10 tot 11 maanden klaar. Apple zou zich er aan het einde van 2019 moeten gaan vestigen en de bouw is inmiddels in volle gang.

Klik/tap voor groter.

Apple Car, Mac Pro, MicroLED

Waar kan deze fabriek voor dienen? De Mac Pro is het enige product dat momenteel in de Verenigde Staten wordt gemaakt. Apple heeft een faciliteit in Austin, Texas, maar of die blijft bestaan is nog maar de vraag. De huidige Mac Pro wordt volgend jaar immers vervangen door een nieuw model. Misschien is het nieuwe model straks ‘made in Silicon Valley’?

Een andere optie is dat het een faciliteit voor onderzoeks- en ontwikkelingsteams wordt. Dat is de meest reële optie, omdat de fabriek in de buurt van het hoofdkantoor van Apple in Cupertino ligt. Apple werkt aan twee grote projecten die in een fabriek van 29.172 vierkante meter zouden passen. Allereerst is er de ontwikkeling van een nieuwe schermtechniek genaamd MicroLED. Daarnaast zijn er ook veel geruchten over een ‘Apple Car’. Zou er straks gewerkt worden aan een zelfrijdende auto? Voorlopig blijft het mysterie compleet. (Zie ook → ‘Apple komt met eigen chip voor zelfrijdende auto’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!