rmens
rmens Apple 23 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Refurbished iPhone-aanbieder Swoop failliet

Het aanbieden van refurbished iPhones en andere Apple-apparaten is geen vetpot. Nadat eerder dit jaar Leapp in de problemen kwam (maar herstelde) is nu Swoop failliet. Het bedrijf begon in 2012 onder de naam Smartrepair als reparatiepunt voor mobiele telefoons, maar sprong al snel in op de grote vraag naar refurbished Apple-producten.

Er waren al langer tekenen dat het slecht ging met Swoop. Zo sloot de kleine keten die in Den Bosch begon vorig jaar een van zijn vijf winkels in Almere. Swoop was ook korte tijd hoofdsponsor van voetbalclub Vitesse, maar stopte daar na een jaar weer mee.

Oorzaak faillissement nog onbekend

Over de oorzaak van het faillissement is nog niet bekend. Wij hebben getracht contact te zoeken met Swoop, maar op het hoofdkantoor werd niet meer opgenomen en ook het PR-bureau van het bedrijf was niet bereikbaar. Swoop werd in 2012 opgericht door Joshua Kappen -toen nog student- en groeide de afgelopen tijd hard. Het zou ons echter niet verbazen als het bedrijf afhankelijk blijkt van grote investeringen om te blijven bestaan. Bij concurrent Leapp was eerder iets vergelijkbaars aan de hand: investeerder stopt, dus geld op. We zullen verdere berichtgeving echter moeten afwachten.

Joshua Kappen Swoop
Swoop-CEO Joshua Kappen – Klik/tap voor groter.

Gevolgen garantie Swoop

Swoop verkocht refurbished Apple-producten met twee jaar garantie. Die zal door het faillissement komen te vervallen, tenzij de activiteiten van het bedrijf overgenomen worden. De nieuwe eigenaar is echter niet verplicht om de garantie over te nemen. Dat is goodwill. Afwachten tot verdere berichtgeving dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!