iPhone en iPad zijn nu ook Spotify Connect-apparaten

Apple rmens 17 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Spotify heeft de mogelijkheid toegevoegd om muziek naar een iPhone of iPad te streamen via Spotify Connect. Voorheen werkte dit alleen met externe apparaten zoals computers, consoles of compatibele luidsprekers met Wi-Fi. Nu kan het echter ook een ander iOS-apparaat zijn.

Spotify Connect laat zich het best omschrijven als een variant op AirPlay. Je kunt de muziek gemakkelijk naar een ander apparaat met Spotify sturen, maar de bediening blijft ook op het apparaat waar je de muziekdienst aanhankelijk gestart bent beschikbaar.

Spotify Connect voor iPhone en iPad

Voorheen was het met Spotify al mogelijk om snel tussen iOS-apparaten te switchen. Zo kon je bijvoorbeeld thuis op je iPad beginnen met luisteren en onderweg verder gaan op je iPhone. Je nam de sessie dan echter helemaal over, met Connect maak je meer een afstandsbediening.

Klik/tap voor groter.

Om Connect te gebruiken, hoeft een iOS-apparaat alleen een werkende internetverbinding te hebben. Spotify werkt niet alleen via het lokale Wi-Fi netwerk, maar ook via de cloud. Vanaf het moment dat Spotify wordt gestart op een ander iOS-apparaat, is dit zichtbaar in het Connect-menu onderaan de muziekspeler. Deze nieuwe functie niet voor iedereen nuttig, maar kan handig zijn als je bijvoorbeeld een oude iPad of iPod permanent aan je stereo-installatie hebt verbonden.

Wanneer deze toevoeging is gedaan, is niet helemaal bekend. De streamingdienst rept zelf met geen woord over de nieuwe mogelijkheid om een iPhone of iPad als ander Spotify Connect-apparaat te gebruiken, maar OMT-lezer Guus wees ons erop (dank!). Volgens hem is het een toevoeging die deze week verschenen is. (Zie ook → Ontrafeld: de werking en problemen van het Spotify-algoritme)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen