Final Cut Camera: Apple laat je alles uit je iPhone-camera halen met gratis app

Apple Mark Hofman 21 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Vanaf vandaag is Final Cut Camera beschikbaar voor iPhone en iPad. De app tilt je video's naar een hoger niveau en is helemaal gratis.

De iPhone beschikt al over indrukwekkende camera’s, maar Apple wil dat je er als gebruiker meer uithaalt. In mei kondigde het Amerikaanse bedrijf zijn Final Cut Camera-app al aan, en nu is hij gratis te downloaden voor je iPhone en iPad.

Final Cut Camera geeft gebruikers meer controle over de camera van hun iPhone of iPad. Het aanpassen van de ISO, belichting en de sluitertijd zorgt ervoor dat je op vrij gemakkelijke wijze je beelden kunt finetunen.

Final Cut Camera: Apple’s nieuwe iPhone-app

De Final Cut Camera-app is misschien bedoeld voor professionals, maar iedereen kan er vrij gemakkelijk een slaatje uitslaan. Het is bijvoorbeeld alleen al mogelijk om een stuk vloeiender te zoomen in je video’s en beelden te pimpen (zeggen mensen dat nog?).

De iPhone 15 Pro en Pro Max komen het beste tot hun recht in de app door de ondersteuning van Apple ProRes, maar het feestje is voor iedereen. Pas bijvoorbeeld de sluitertijd van je video aan om meer natuurlijke bewegingen na te bootsen of gebruik de focus-instellingen om een zogeheten Focus-pull te creëren.

Apple's veelbelovende camera-app gratis beschikbaar voor iPhone
(Afbeelding: Apple)

Naast het spelen met de instellingen is het ook mogelijk om met meerdere camera’s tegelijkertijd te filmen. Selecteer een andere iPhone of meerdere iPads om een video uit meerdere hoeken te filmen, wat bijvoorbeeld ideaal is voor een podcast.

WANT test op dit moment de app uitvoerig en is bezig met het opstellen van een handige guide, waarmee je alle handige functies snel onder de knie kunt krijgen. Stay tuned, er komt dus meer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen