Zijn Apple’s eigen iPhone-kabels echt beter dan goedkope alternatieven?

Smartphones Sam Dille 20 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Een iPhone-oplader van Apple is best duur. Voor de kabel betaal je al snel 25 euro, terwijl er ook genoeg goedkopere opties zijn. Maar krijg je ook echt waar voor je geld?

Je hebt vast ooit een keer een nieuwe iPhone-kabel moeten kopen, omdat hij te oud werd of versleet. Misschien zelfs wel meerdere keren. Dan lijkt het wel alsof de opladers eigenlijk niet zo lang meegaan.

Consumer Reports deed eind 2023 wat interessante tests. Het bedrijf vergeleek Apple’s iPhone-oplader met goedkopere alternatieven. Uit het onderzoek kwamen twee duidelijke winnaars. En eentje was een echte verrassing.

Deze twee opladers gaan het langst mee

Er werden twee testen uitgevoerd: de bend test en de twist test. Bij de bend test werden alle kabels aan één kant gebogen, net zolang totdat ze het begaven. Bij de twist test werden de kabels gedraaid terwijl ze een make-upspiegel met LED-lampjes aandreven.

Naar aanleiding van de resultaten werd berekend hoe lang de opladers ongeveer meegaan in jaren. Aan de tests deden naast Apple’s iPhone-laders ook goedkopere merken mee. Denk aan: Anker, Belkin, Amazon en Samsung.

iPhone-lader test van Consumer Reports
De resultaten van de test. (Afbeelding: Consumer Reports)

Consumer Reports ontdekte dat Apple’s iPhone-USB-C kabel met Lightning langer meeging dan alternatieven. Maar er was één kabel die hetzelfde niveau wist te behalen: de Amazon Basics USB-C-kabel (die 7,49 euro kost). Beide laders gaan zo’n zes jaar mee.

De andere kabels kwamen ook goed uit de test. Alle opladers die meededen hebben de drempel van anderhalf jaar overschreden.

Moet je dan toch voor een iPhone-oplader van Apple gaan?

Waarschijnlijk wel. Maar dat betekent niet dat je de goedkopere alternatieven voor Apple’s iPhone-lader moet uitwissen. Ankers, Belkins en Amazons USB-C-lader zijn goede alternatieven om te overwegen.

Er zijn ook opties die je volgens Consumer Reports beter kunt vermijden. Dit zijn onder andere: Amazon Basics USB-A naar Lightning, Onns USB-A naar Lightning, Samsung’s USB-A naar USB-C en Bytech USB-A naar USB-C.

Dus, als je voorkeur hebt voor een goedkopere oplader, weet dan dat je je geen zorgen hoeft te maken. Maar onthoud ook dat de iPhone-kabels van Apple veel kunnen verdragen en toch echt als beste uit de test komen.

Hell Let Loose is de moeilijkste FPS die nu op Xbox Game Pass staat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen