Apple Kaarten vormt pittige bedreiging voor Google Maps

Apps Jeroen Kraak 18 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is de favoriete navigatie-app van veel mensen. Zelfs mensen met een iPhone verkiezen de app boven Apple Kaarten. Toch kan dat sneller veranderen dan je denkt.

iPhone-gebruikers lijken steeds vaker te kiezen voor Apple Kaarten in plaats van Google Maps, blijkt uit onderzoek van de Wall Street Journal. Maar dat kan binnenkort helemaal omslaan.

Apple Kaarten in plaats van Google Maps

Hoewel Apple Kaarten op elke iPhone vooraf is geïnstalleerd, kiezen veel iPhone-eigenaren er toch voor om Google Maps te installeren en te gebruiken. Sterker nog, volgens een ander onderzoek doet veruit de meerderheid van de eigenaren dat.

Toch lijkt daar langzaam verandering in te komen. Apple investeert flink in Kaarten en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Steeds meer mensen gebruiken de app van Apple. Dit komt volgens de krant vooral doordat Apple Kaarten overzichtelijker is. Straatnamen zijn bijvoorbeeld beter zichtbaar. Google Maps zou juist rommeliger ogen.

Een gebruiker die is overgestapt naar Apple Kaarten laat weten dat zij vindt dat de app vooral ‘s avonds duidelijker is. Minder interessante plekken belemmeren de kaart.

Dit nieuws is koren op de molen van Apple. Het bedrijf kreeg sinds de lancering in 2012 flink wat kritiek vanwege onvolledige kaartgegevens. Sommige mensen kwamen daardoor zelfs op gevaarlijke routes terecht. Veel iPhone-gebruikers lieten de app dan ook links liggen.

Apple Kaarten Google Maps
Betere navigatie in Nederland en België. (Afbeelding: Apple)

Nog niet alles is top

In plaats van op te geven heeft Apple flink geïnvesteerd in Kaarten en de nodige verbeteringen aangebracht, waardoor het nu op een vergelijkbaar niveau zit als Google Maps. Zo zie je er ook realtime-verkeersinformatie en functies waarbij plaatsen in de buurt te vinden zijn.

Net zoals Google Maps kun je ook de tijden van het openbaar vervoer gebruiken. Dat ziet er in Apple Kaarten zeer overzichtelijk uit. Fietsroutes werken daarentegen nog niet in Nederland. Iets wat voor ons land juist wel een belangrijke functie is.

In het najaar is het ook mogelijk om kaarten in de app te downloaden. Een functie die je al kent van Google Maps.

Apple is dus flink bezig met een inhaalslag en veel mensen zien dat dan ook. Het lijkt dus daadwerkelijk de juiste route te hebben gevonden.

Google Maps is dankzij deze functie een must voor je autovakantie deze zomer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen