Let Loose: wat je op 7 mei van Apple mag verwachten

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 23 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft zojuist een uitnodiging naar de wereldpers verstuurd voor een nieuw evenement. Deze heeft waarschijnlijk alles te maken met de presentatie van verschillende nieuwe iPads en accessoires.

Het is weer zover: Apple’s voorjaarsevenement is aangekondigd. Op 7 mei 16:00 uur Nederlandse tijd zien we de nieuwste producten van het bedrijf.

Maar wat heeft Apple precies voor ons in petto tijdens Let Loose. Wij vertellen het je allemaal.

Apple presenteert nieuwe iPads

Waar we normaal altijd Apple-presentaties in de avond zien in Nederland, heeft Apple nu een opvallend besluit genomen. De komende voorjaarspresentatie is namelijk gepland om 16:00 uur, wat dus 7.00 uur is voor Californië. Apple doet het dus ietsjes anders.

Maar krijgen we dan ook opvallende Apple-producten te zien dan normaal? Om maar met de deur in huis te vallen: nee. In de verwachting liggen verschillende nieuwe iPads. Dat ligt vrij voor de hand door het logo dat bij de presentatie hoort. Het bedrijf heeft gekozen voor de slogan Let Losse en een Apple Pencil met veel kleuren op de achtergrond.

Maak kennis met de eerste App Store-concurrent op de iPhone
Wat heeft Tim Cook dit keer voor ons in petto? (Afbeelding: Divyakant Solanki / EPA)

Als eerste zullen we naar alle waarschijnlijkheid de iPad Pro zien. Volgens de geruchten krijgt deze een van de meest significante verbeteringen sinds 2021. Zo schiet het grotere model van 12.9 naar 13-inch, krijgt die de M3-chip onder de motorkap en zit de camera aan de voorkant op een andere plaats. Maar misschien wel het belangrijkste: het is de eerste iPad met een OLED-scherm.

Ook de iPad Air zal naar alle waarschijnlijkheid een flinke opfrisbeurt krijgen. Volgens Bloomberg begint de voorraad in de Apple Stores op te raken van de huidige iPad Air, wat erop lijkt te duiden dat er een nieuwe aan zit te komen.

Deze krijgt een groter 12.9-inch-scherm. Deze moet het in tegenstelling tot de nieuwe iPad Pro het doen met een M2-chip. Een processor die overigens meer dan voldoet voor de meeste gebruikers van de tablet. Hij zal tevens dienst kunnen doen als laptopvervanger, aangezien hij ook de huidige Magic Keyboard zal ondersteunen.

Nog meer in de pijplijn

Over dat toetsenbord gesproken, in de wandelgangen gaat er ook een gerucht dat er een nieuwe versie tijdens het voorjaarsevenement wordt aangekondigd. Deze heeft een aluminium behuizing en een groter trackpad.

Als laatste komt er mogelijk ook een nieuwe Apple Pencil. Er gaat al langer een gerucht over een betere Pencil voor de iPad, maar die is nog steeds niet verschenen. Met het logo van de uitnodiging.

Wat het allemaal echt wordt zie je op mei om 16:00 uur. Natuurlijk lees je dan alles daarover op WANT.

Je volgende Apple Watch kan zomaar eens een stuk langer meegaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen