iOS 18 heeft een verborgen Apple Music functie die veel te weinig aandacht krijgt

Apple Mark Hofman 1 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

iOS 18 brengt dit najaar een hoop nieuwe functies naar niet alleen je iPhone, maar ook naar diensten als Apple Music. Een van die functies krijgt, wat ons betreft, veel te weinig aandacht.

Apple Music krijgt net als je iPhone een upgrade dit najaar. iOS 18 brengt een aantal nieuwe functies naar de tegenhanger van Spotify, maar er is een functie die een beetje onder de radar is gebleven. Zonde, want Smart Crossfade is precies wat we op de redactie nodig hadden.

Crossfade werd met het huidige besturingssysteem (iOS 17) al geïntroduceerd. Hoewel deze best goed werkt, is de overgang praktisch overal hetzelfde. Zelfs als het bij een specifiek nummer niet nodig is. Smart Crossfade maakt daar een einde aan en pakt het net iets beter aan.

Apple Music krijgt Smart Crossfade in iOS 18

Apple Music zal vanaf iOS 18 zelf beoordelen of een crossfade tussen twee nummers nodig is of niet. Net als bij de standaard versie, kun je instellen vanaf welke seconde je wilt dat twee nummers gemixt worden, maar de streamingdienst kijkt zelf of dit ook daadwerkelijk goed werkt.

Het zou dus kunnen zijn dat een bepaald nummer daadwerkelijk twaalf seconden lang overloopt in een ander nummer, maar het zouden er ook zomaar 15 of 16 kunnen zijn. Luister je naar bepaalde albums, dan zal Apple Music zelf ook beoordelen of een overgang wel van toepassing is.

Hoe jij je muziek van Spotify (binnenkort) meeneemt naar Apple Music. Nieuwe AI-functie van Apple Music
(Afbeelding: Daniël Cañibano)

Kleine update? Misschien wel, maar het lijkt de ervaring van de Apple Music-gebruiker aanzienlijk te verbeteren. Een ervaring die, als ik zo vrij mag zijn, stiekem steeds beter wordt dan die van Spotify.

Wat heeft iOS 18 überhaupt te bieden?

Apple Intelligence laat nog even op zich wachten in Europa, maar iOS 18 komt dit najaar wel gewoon uit. Er zijn talloze nieuwe functies die je iPhone versterken dit jaar, waaronder de mogelijkheid om het scherm van je Apple-smartphone naar eigen wens in te stellen.

Je kiest niet alleen op welke plek een app moet komen te staan (eindelijk vrijheid!), maar kunt ook de uitstraling van die app aanpassen. Zo is een icoon standaard, in een donkere modus of in een kleur naar keuze in te stellen.

Maar dat is uiteraard niet alles. In het onderstaande artikel vertellen we je alles over de nieuwe iPhone-update:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen