Apple One en Google One: is het waard om hiervoor te betalen?

Apps Sam Dille 9 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Om te genieten van je favoriete diensten, lijkt een abonnement op Apple One of Google One handig. Wij zochten voor je uit of het een slim plan is of niet.

Apple One en Google One zijn soortgelijke abonnementen en maken het een stuk makkelijker om te werken met de diensten van beide bedrijven. De services zijn alleen niet bepaald goedkoop, dus het is nog maar de vraag of het wel de moeite waard is.

Wij hebben de abonnementen Apple One en Google One even voor je doorgespit. En dit is ons advies.

Is Apple One de moeite waard?

Met Apple One kun je verschillende diensten van Apple binnen een bundel gebruiken. Dus, in plaats van apart te betalen voor elke service, krijg je als abonnee meer voor minder geld.

Apple lanceerde de dienst in 2019, wat slim was omdat sommige diensten, zoals Apple TV+ en Apple Arcade, destijds nog niet zo bekend waren. Door ze te bundelen met al populaire diensten zoals Apple Music en iCloud, konden ze abonnees naar die andere platforms leiden.

De verborgen nacht-modus die je iPhone-scherm rood maakt
(Afbeelding: Pexels/Thiago Japyassu)

Dit zijn de huidige Apple One-abonnementen met hun prijs en wat je ervoor terug krijgt:

  • Individual: Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud-opslag (50 GB) voor één gebruiker. Voor 19,95 euro per maand.
  • Family: Dit omvat dezelfde services als het individuele plan, maar kan worden gedeeld met maximaal vijf andere gezinsleden. Het abonnement biedt ook meer iCloud-opslag (200 GB). Voor 25,95 euro per maand.

Met een Apple One-abonnement krijg je tot 2 TB aan iCloud-opslag, maar als je nog meer nodig hebt, kun je tot 12 TB extra kopen. Hier betaal je maximaal 59,99 euro per maand voor.

Volgens Apple zelf betaal je voor al deze diensten samen, zonder One-abonnement, 28,96 euro per maand voor het Individuele abonnement en 36,96 euro voor het Familie-abonnement. Als je al voor minstens twee Apple-abonnementen betaalt, is het slim om over te stappen naar Apple One. Je krijgt namelijk meer voordelen voor ongeveer dezelfde prijs.

En zo zit het met Google One

Google One-abonnementen geven je, net als bij Apple One, meer opslagruimte. Ideaal voor bijvoorbeeld Google Drive, Gmail en Google Foto’s. De service heeft ook wat interessante extra’s waaronder toegang tot Google-experts, deals op hotelboekingen via Google Search en nog wat extraatjes voor bepaalde Google-diensten.

Ik ruilde mijn Apple-apparaten om voor Google-hardware en dit gebeurde er
De Google Pixel zit boordevol AI. (Afbeelding: Google)

Google One biedt evenals Apple One verschillende abonnementen op basis van opslagcapaciteit. We hebben alle mogelijkheden even voor je onder elkaar gezet.

  • Gratis: Google biedt standaard 15 GB gratis opslagruimte voor elk Google-account.
  • 100 GB: Dit is een van de instapabonnementen van Google One, dat extra 100 GB aan opslagruimte biedt bovenop de gratis 15 GB. Hiervoor betaal je 1,99 euro per maand.
  • 2 TB: hiervoor betaal je 9,99 euro per maand.
  • 2 TB ‘Al Premium’: 21,99 per maand mét Gemini Advanced.

Dit abonnement zit net iets anders in elkaar dan Apple One, omdat je bij Google One betaalt voor extra opslag. Het ligt er dus aan of je deze extra ruimte nodig hebt of niet. Als je genoeg hebt aan de gebruikelijke 15 GB, dan is een abonnement het niet waard. Maar wil je wel extra opslagruimte, dan is een abonnement wel een goede keuze.

De voor- en nadelen van het overstappen van Apple naar Google-producten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen