rmens
rmens Apple 17 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Met Apple Pay betalen bij Uber Eats nu mogelijk

Bezorgdienst Uber Eats heeft ondersteuning voor Apple Pay toegevoegd. Dat wil zeggen dat je een lunch of diner in de app nu ook met Apple’s betaaldienst af kunt rekenen. Apple Pay werkt bij de besteldienst in meer dan 20 landen, waaronder Frankrijk, België, Spanje en Italië.

Voor een Uber-rit betalen kon al sinds 2014 met Apple Pay, toen Apple’s betaaldienst nog niet in Europa beschikbaar was. Nu volgt de app voor de bezorging van maaltijden. Belgische lezers kunnen de nieuwe optie activeren via de profiel-knop en vervolgens het scherm ‘betalingen’ openen.

Betaalopties Uber Eats

Voor Nederlanders is het fijn om te weten dat als Apple Pay naar Nederland komt, de dienst meteen beschikbaar is in Uber Eats. Momenteel kunnen Nederlanders hun bezorgmaaltijd al afrekenen met iDEAL, PayPal, creditcard en maaltijdcheques van Ticket Restaurant. Keus genoeg, zelfs nu Apple’s betaaldienst nog niet in Nederland beschikbaar is.

In de aankondiging prijst Uber de veiligheid van Apple Pay. Door de betaaldienst van Apple te gebruiken, hoeft geen creditcardnummer opgeslagen te worden op een iPhone of server. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegewezen. Dat wordt versleuteld opgeslagen in het Secure Element van een iPhone of iPad. Vervolgens wordt elke transactie geautoriseerd met een unieke beveiligingscode die steeds veranderd.

Uber eats apple pay 001
Klik/tap voor groter.

Apple Pay in Nederland?

De vraag die veel Nederlanders bezighoudt is waarom België onlangs wel Apple Pay kreeg, maar Nederland niet. Er is zeker potentie, want in België groeit de betaaldienst als kool. Helaas is het antwoord niet duidelijk. We willen niet zeggen dat banken in Nederland de betaaldienst voor iPhone, Apple Watch en Mac actief buiten de deur houden, maar zouden niet de eerste zijn die dit denkt. (Zie → ABN Amro start betalen met wearables, belangrijkste dienst ontbreekt)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!