Apple schopt iMessage van Android af: ‘we beschermen onze gebruikers’

Apps Mark Hofman 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Beeper Mini leek heel even dé manier te zijn om iMessage op Android te krijgen. Apple is er echter niet zo blij mee en slaat terug. Met succes.

Een aantal dagen nadat Beeper openlijk trots deelde dat Android-gebruikers een manier hadden om blauwe bubbels te sturen, stuitte de server op ernstige problemen, waardoor de dienst niet meer bruikbaar was.

Ongeveer 24 uur later werd duidelijk wat veel gebruikers al dachten: Apple trok zelf de stekker uit het iMessage-alternatief en kwam zelfs met een verklaring.

Apple trekt de stekker uit iMessage voor Android

De verklaring van Apple bevat weinig verrassingen. Het is natuurlijk te verwachten dat het bedrijf niet blij is met de onofficiële manier waarop zijn iMessage-dienst naar Android werd gebracht.

“We hebben stappen ondernomen om onze gebruikers te beschermen”, zo laat het bedrijf weten in een verklaring. “We blokkeren technologieën die valse referenties gebruiken om toegang te krijgen tot iMessage.”

Nothing's aanval op Apple aan banden gelegd door Google
(Afbeelding: Nothing)

De verklaring is afkomstig van Apple Senior PR Manager Nadine Haija en luidt als volgt:

Bij Apple bouwen we onze producten en diensten met toonaangevende privacy- en beveiligingstechnologieën die zijn ontworpen om gebruikers controle te geven over hun gegevens en persoonlijke informatie veilig te houden.

We hebben stappen ondernomen om onze gebruikers te beschermen door technologieën te blokkeren die valse referenties misbruiken om toegang te krijgen tot iMessage. Deze technologieën brachten aanzienlijke risico’s met zich mee voor de beveiliging en privacy van de gebruiker, waaronder het potentiële blootstellen van metadata en het mogelijk maken van ongewenste berichten, spam en phishing-aanvallen.

We blijven in de toekomst updates uitbrengen om onze gebruikers te beschermen.

Hoewel Apple overduidelijk de reden is achter de problemen van Beeper Mini, had het niets te maken met het falen van Nothing Chats. De applicatie voor Android haalde iMessage ook naar het platform, maar werd door Google zelf tegengehouden.

Benieuwd waarom dat ironisch is en welke reden Google daar precies voor heeft? In dit artikel leggen we het je allemaal uit.

Dit artikel is onderdeel van De Kater

Het artikel dat je zojuist hebt gelezen, is onderdeel van De Kater, onze rubriek waarin we iedere maandagochtend het grootste nieuws van het afgelopen weekend voor je verzamelen.

Afgelopen weekend was vrij rustig, dus is de lijst deze keer ook niet zo lang. Maar we zagen wel USB-C bij Apple, hoge cijfers bij Fortnite en een heerlijke functie van Tesla.

Ben je wel benieuwd naar alle gebeurtenissen? Check dan zeker even het onderstaande artikel.

De Kater | Dit was het grootste nieuws van het afgelopen weekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen