Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 18 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple onthult voor welk nummer Shazam het vaakst gebruikt is

Apple heeft een aantal cijfers bekendgemaakt aangaande het gebruik van Shazam. Met die app kun je nummers herkennen die je dan hoort. Zo weten we nu onder meer voor welk nummer de herkenningsdienst het vaakst gebruikt is. De laatste tijd gebruiken steeds meer mensen de dienst om muziek om hen heen te herkennen.

Shazam is een handige app waarmee je muziek ontdekt. Hoor je iets op de radio en wil je weten waar je naar luistert? Open de app, druk op de knop en laat technologie het overnemen. Op dit moment is het zo dat dit meer dan een miljard keer per maand gebeurt, laat Apple weten in een persbericht.

Apple toont cijfers over Shazam

Dat herkennen is natuurlijk handig voor jou als gebruiker, maar ook artiesten hebben er wat aan. Zo worden ze wellicht eerder of vaker ontdekt. De dienst werd in 2002 als sms-dienst (!) opgericht en is sinds 2008 verkrijgbaar als applicatie. De app lanceerde op hetzelfde moment toen Apple de App Store opende op iOS.

Tien jaar nadat de app startte, waren er meer dan een miljard tags uitgedeeld. En nu, in minder dan tien jaar tijd, is het de app gelukt meer dan vijftig miljard tags aan te maken voor 51 miljoen verschillende nummers. Het eerste nummer dat via Shazam ontdekt werd, was Jeepster van de artiest T. Rex.

Het meest geshazamde nummer is…

Het vijftig miljardste nummer dat geshazamd werd is Evangelines Mandopop-nummer 框不住的愛 (不插電版). Het nummer dat het meest opgezocht werd in de afgelopen jaren is Dance Monkey van Tones and I. Voor de volledigheid hebben we het nummer opgenomen in dit nieuwsbericht, zodat je hem voortaan zelf herkent.

Echter is de kans groot dat je hem al kent, want het is een heel herkenbaar en catchy nummer. Het alternatieve indienummer werd uitgebracht in 2019 en is afkomstig van het album The Kids Are Coming. Op Spotify vind je dit nummer ook in de lijst 100 Greatest 10s: The Best Songs of the Last Decade. Daar staat die op plek drie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Macrumors

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!