5 must-have Nintendo Switch games die nog dit jaar verschijnen

Games Jelle van Es 19 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Er was tijdens de E3 van dit jaar niet heel erg veel vuurwerk. Enkel Nintendo en Microsoft kondigde een handjevol nieuwe games aan. Op de Nintendo Switch heb je nooit echt een breed aanbod. Toch lukt het Nintendo om elk jaar een stuk of tien echt leuke games voor het platform uit te geven. En dat is eigenlijk meer dan genoeg.

Na afloop van de E3 is dus duidelijker geworden wat de planning is voor de games op de Nintendo Switch. Dit zijn daarbij vijf titels die we voor het einde van het jaar op de spelcomputer kunnen spelen.

Nintendo Switch-games in 2021

1. Metroid Dread

Metroid Dread is wat mij betreft de leukste aankondiging tijdens de E3. Met de game krijgen we eindelijk weer een 2D Metroid. En dan op de Nintendo Switch. De laatste keer dat we in een game in die stijl kregen, is alweer heel wat jaren geleden. De game doet het wel iets anders dan de voorgaande games. Zo zou je te maken gaan krijgen met compleet andere soorten vijanden en krijg je meer vrijheid in de manier waarop je de wereld van de game gaat ervaren. De kans is daarbij overigens wel groot dat je gaandeweg nieuwe vaardigheden leert. De game verschijnt op 8 oktober.

Pre-order hem hier

Metroid Dread Nintendo Switch
Metroid Dread (Afbeelding: Nintendo)

2. Advance Wars 1 + 2 Boot Camp

Ik heb in het verleden veel plezier beleefd aan de Metroid-reeks met mijn Game Boy Advance. Datzelfde kan ik ook zeggen voor de Advance Wars-games. En deze titels komen ook terug op de Nintendo Switch via de game Advance Wars 1 + 2 Boot Camp. Dit is een game die de eerste twee titels bij elkaar brengt. De game is voorzien van graphics die net wat moderner zijn en geeft je de mogelijkheid om online met vrienden de strijd aan te gaan. De game heeft alle ingrediënten om je straks vele uren speelplezier te geven.

Pre-order hem hier

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp op de Nintendo Switch
Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp (Afbeelding: Nintendo)

3. WarioWare: Get It Together

WarioWare: Get It Together is ook één van de nieuwe titels die tijdens de E3 werd aangekondigd. Het is een titel die je de mogelijkheid geeft om allemaal micro-games te spelen. Net als de vorige games in de reeks is het allemaal wat aan de absurde kant, maar dat maakt het zo fijn om te spelen. De game doet het wel iets anders, want je speelt in de games nu direct met een personage, in plaats van dat je met je touchscreen allemaal dingen doet. Ook is het mogelijk om diverse games samen met een vriend of vriendin te spelen. Op die manier krijg je toch een andere soort ervaring. De game verschijnt op 10 september op de Nintendo Switch.

Pre-order hem hier

WarioWare: Get It Together! Nintendo Switch
WarioWare: Get It Together! (Afbeelding: Nintendo)

4. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD werd niet tijdens de E3 getoond. Dit is een game die al een tijdje gelden is aangekondigd en die we op 16 juli mogen ontvangen op de Nintendo Switch. De game kwam oorspronkelijk uit op de Nintendo Wii, maar is voor deze heruitgave voorzien van betere graphics, een besturing die beter past bij de Nintendo Switch en de ondersteuning van Amiibo. Perfect wanneer je de game destijds nooit op de Wii hebt geprobeerd.

Pre-order hem hier

Zelda Skyward Sword
Zelda Skyward Sword (Afbeelding: Nintendo)

5. Mario Party Superstars

De Mario Part-reeks is er één die alweer heel wat jaren mee gaat. Mario Party Superstars is niet compleet nieuw. Het lijkt meer op een soort best-of game. De titel brengt vijf klassieke borden uit het Nintendo 64-tijdperk en heeft meer dan 100 minigames die in de voorgaande games zijn uitgebracht. Maar als je een paar vrienden over de vloer hebt en gewoon lekker los wil gaan, dan is dit een titel die daar zeer in voorziet. Op 29 oktober komt de game uit.

Pre-order hem hier

Dat zijn dus een paar van de betere Nintendo Switch-games die dit jaar nog gaan verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Breath of the Wild 2-beelden: topgame voor de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen