Apple haalt ‘nieuwe’ software lead binnen voor ontwikkeling HomePod

Smart Home Wesley Akkerman 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple haalt een oude bekende binnen die eerder al bij het bedrijf werkte, om zijn werkzaamheden voor de HomePod voort te zetten. Het gaat om Afrooz Family, die tussen 2012 en 2016 werkzaam was bij het bedrijf. Destijds werkte hij al aan de slimme speaker. Nadat hij bij Apple vetrok, startte hij samen met iemand anders een eigen audiobedrijf: Syng. Daar vertrok Family eerder dit jaar.

De start-up van Family kondigde tot op heden slechts één product aan: de Cell Alpha. Dit is een high-end speaker met een high-end prijskaartje van zo’n 1.800 dollar. Dat is omgerekend ongeveer 1.549 euro en beetje, exclusief btw. Dit is een flexibel audiosysteem met ruimtelijk geluid en ondersteuning voor wifi en USB-C.

Terug bij Apple

Waarom Family terugkeert bij Apple en zijn eigen bedrijf achter zich laat, dat is niet bekend. Dat de man behoorlijke amibities heeft is duidelijk en wellicht kan die daarom bij de HomePod-maker het verschil gaan maken. Het is geen geheim dat het bedrijf namelijk niet goed scoort met zijn HomePod-speakers.

HomePod
De Apple HomePod (Afbeelding: Apple)

Het originele model van de Apple HomePod lanceerde het bedrijf in 2018. De speaker maakte destijds vooral furore met zijn audiokwaliteit, maar minder met de slimme functies. Als je een echt goede slimme speaker wil, dan ben je nog steeds beter af met de producten van Amazon en Google.

Dure speaker maakte weinig indruk

Het hielp ook niet dat de HomePod destijds behoorlijk duur was. Dat probleem loste Apple deels op door een HomePod mini uit te brengen, die voor een fractie van de prijs van het originele model in de winkels lag. Zo konden mensen toch nog kennismaken met de speaker en de enkele slimme functies.

Bloomberg laat wederom weten dat het bedrijf uit Cupertino voornemens is de HomePod en Apple TV-samen te voegen. Vandaar dat er nog steeds geïnvesteerd wordt in het project. Het eerste product dat beide apparaten samenvoegt, en ook FaceTime in de mix gooit, moet in 2023 gaan verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen