Apple TV+ geeft Netflix wederom het nakijken met gratis content

Films & Series Mark Hofman 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

In korte tijd geeft streamingdienst Apple TV+ Netflix het nakijken. Waar het vorige maand al met de eerste aflevering van Silo kwam, komt het deze maand met de eerste aflevering van een andere serie.

Aanstaande vrijdag brengt Apple TV+ het tweede seizoen van Foundation uit. Althans, de eerste aflevering. Om dat te vieren komt de dienst dus gratis met de eerste aflevering van het eerste seizoen. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het platform met de maand sympathieker wordt.

Apple TV+ geeft Netflix het nakijken

Sympathiek, dat kunnen we Netflix al enige tijd niet meer noemen helaas. De streamingdienst heeft echt nog wel goede titels, maar lijkt vooral fans in de weg te zitten van hun digitale geluk. Denk bijvoorbeeld aan de maatregelen rondom het delen van wachtwoorden en het duurder maken van de abonnementen.

We laten even in het midden of het terecht is wat Netflix doet of niet, maar echt vriendelijk komt het wellicht niet over. Dat deed Apple TV+ vorige maand, met de komst van Silo wel echt een stukje beter. De eerste aflevering van het eerste seizoen was, ter ere van de laatste aflevering van dat seizoen, gratis te checken op Twitter.

En nu komt er dus een vervolg.

Maak kennis met Foundation

Wie gek is op sciencefiction én series met een gigantische plottwist, die zit ontzettend goed bij Foundation. Apple TV+ heeft flinke ballen door aan de haal te gaan met een enorm succesvolle boekenreeks. De boeken van Isaac Asimov zijn bijvoorbeeld een grote inspiratiebron voor Elon Musk en worden door veel fans gezien als het sciencefictionverhaal der sciencefictionverhalen.

Hoewel de serie langzaam op gang komt en volzit met opvallende wendingen, is het verhaal eigenlijk best simpel. Foundation draait om een groep bannelingen die strijdt om de mensheid te redden en een nieuwe beschaving op te bouwen tijdens de val van het Galactische keizerrijk.

Aanstaande vrijdag gaat het tweede seizoen van de serie van start op Apple TV+. Om dat te vieren komt de streamingdienst dus met de eerste aflevering van het eerste seizoen, die gratis te bekijken is op YouTube.

De livestream start over ongeveer een uurtje. Naast de gehele aflevering is er ook direct een Q&A-sessie met maker David S Goyer. Netflix: letten we op?

Rotten Tomatoes benoemt deze 10 films de beste van 2023 (tot nu toe)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen