Apple TV+ volgt tactiek Netflix en Disney+, maar alleen in de VS

Apps Lucas van de Wetering 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ heeft zojuist meer dan vijftig nieuwe films van andere makers toegevoegd. Het lijkt hiermee het voorbeeld van Netflix en Disney+ te volgen.

Voor het eerst zijn er nu niet-original films te zien op Apple TV+. Er zijn maar liefst 51 films toegevoegd op de streamingsdienst.

Apple noemt het de Great Movies-collectie en deze bestaat uit recentere films zoals Jurassic World maar ook klassiekers zoals Kill Bill, Spider-Man en The Wolf of Wall-Street. Films die je ook kan zien op bijvoorbeeld Netflix. Maar niet alles aan deze collectie is voor iedereen even positief.

Apple TV+ gaat Netflix en Disney+ achterna

Apple TV+ liet afgelopen vrijdag via X weten dat de Great Movies-collectie te zien is op de gelijknamige streamingdienst. Omdat dit de eerste keer is dat Apple TV+ films van derden brengt, hopen abonnees dat het een terugkerend iets zal worden, net zoals bij Netflix.

De Great Movies-collectie met films zoals Titanic, Mad Max en Star Trek is maar tijdelijk te zien op Apple TV+. Enkele titels zullen maar te zien zijn tot en met 31 maart, terwijl andere titels blijven tot en met 30 april.

Het is een redelijke uitdaging om de hele lijst films in zo’n korte tijd te bekijken. Apple TV+-abonnees vinden de beperkte tijd dan ook meer dan teleurstellend. Wellicht zijn de leden dan alsnog afhankelijk van Netflix, om een aantal films te zien. De complete lijst kan je hier bekijken.

Apple houdt van de VS

Maar naast de beperkte kijktijd van de films speelt er nog een probleem bij de Apple TV+ Great Movies-collectie. De streamingdienst heeft op X laten weten dat de collectie alleen te kijken is voor mensen uit de Verenigde Staten.

Veel mensen zijn hier niet bepaald blij mee, dit was goed te zien onder het eerdergenoemde X-bericht. Zo wordt er gezegd dat de rest van de wereld vergeten wordt door Apple TV+ en dat zij korting moeten krijgen. Iedereen in de wereld betaalt hetzelfde bedrag, maar alleen de VS krijgt extraatjes. In Europa zal je dan echt naar Netflix of SkyShowtime moeten voor een aantal van die films.

De reden voor het ontbreken van de Great Movies-collectie voor de rest van de wereld heeft waarschijnlijk te maken met de rechten van de films. Deze liggen wellicht bij andere streamingdiensten zoals Netflix. Maar het blijft zuur, en mensen blijven dan ook boos.

Jennifer Lopez scoort 100% op Rotten Tomatoes met Amazon Prime Video-docu

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen