Apple vervangt iPhone-accu vanaf nu onvoorwaardelijk voor € 29

Apple rmens 2 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Enkele dagen geleden kondigde Apple een vervangingsprogramma voor de iPhone-accu aan. Voor 29 euro kun je de batterij van een iPhone 6 of nieuwer bij Apple of een geautoriseerd servicepunt laten vervangen. De normale prijs is € 89.

Apple bevestigt tegenover OMT dat het verlaagde tarief nu ook in Nederland en België wordt gehanteerd. De prijsverlaging is tot en met december 2018 van kracht en de reparatie wordt onvoorwaardelijk uitgevoerd.

Onvoorwaardelijk

Onvoorwaardelijk wil zeggen dat de batterij ook vervangen wordt als Apple’s eigen test aangeeft dat deze nog in orde is. Normaal worden accu’s alleen vervangen als minder dan 80 procent van de originele capaciteit over is. Apple voert altijd een test uit die de staat van de accu in kaart brengt. Als je de batterij gewoon uit voorzorg wil laten vervangen, wordt de reparatie niet meer geweigerd. Andere defecten zoals een barst in het scherm maken het vervangen van de accu ook niet onmogelijk.

Apple’s test die de staat van de accu meet – Klik/tap voor groter.

Het vervangingsprogramma is gestart na kritiek op het feit dat Apple iPhones vertraagt om de levensduur van versleten accu’s te verlengen en onverwacht uitvallen te voorkomen. In een open brief verontschuldigde de iPhone-maker zich voor het gebrek aan transparantie. Het bedrijf benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om opzettelijk de levensduur van een iPhone te verkorten. Ook is dit niet gedaan om de gebruikerservaring te verslechteren en de aanschaf van een nieuwe iPhone te stimuleren.

iPhone-accu vervangen bij Apple of servicepunt

Wie zijn accu wil laten vervangen kan dat doen bij een Apple Store of een erkend servicepunt. Op de support-website van Apple kun je een lijst met erkende servicepunten vinden en een afspraak maken. Tot slot is ook mogelijk om je iPhone op te sturen voor reparatie. Dat brengt geen extra kosten met zich mee, want alle verzendkosten zijn voor rekening van Apple.

Klik/tap voor groter.

Update

Deze actie loopt tot 31-12-2018. Daarna gaat de prijs omhoog naar € 49 (€ 69 voor iPhone X).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen