Apple wil dat je de laatste update van je iPhone verwijdert

Smartphones Jeroen Kraak 12 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij One More Thing zouden we je nooit adviseren om een update te verwijderen, en al helemaal niet als deze met veiligheid te maken heeft. Toch doet Apple dat nu wel voor de iPhone, iPad en Mac.

Eerder deze week bracht Apple updates uit voor iOS 16.5.1, iPadOS 16.5.1 en macOS 13.4.1 die het Rapid Security Response-systeem gebruiken. Deze updates moesten veiligheidsissues verhelpen via WebKit. Apple heeft die updates zelf weer offline gehaald, en de grote vraag is natuurlijk waarom.

Een foute update van Apple

Apple had de updates een aantal uur online staan, en daarna verdwenen ze weer. En Apple heeft een reden waarom het dit doet. Het doet het uit de doeken in een speciaal ondersteuningsdocument voor de gebruikers die de update in de tijd dat de update online stond wel hebben geïnstalleerd.

Apple zegt dat het op de hoogte is van een probleem op iPhone, iPad en Mac waarbij sommige websites mogelijk niet correct worden weergegeven. Dat klinkt misschien als een klein probleem, maar sommige gebruikers ondervinden er nog steeds hinder van.

Door de bug zouden bepaalde apps zoals Facebook, Instagram en Zoom niet meer werken, melden gebruikers op fora zoals Reddit. Het is een probleem waar je natuurlijk niet op zit te wachten als je die apps vaak gebruikt op je iPhone.

Zo moet je de laatste versie verwijderen op iPhone, iPad en Mac

Heb je problemen sinds de veiligheidsupdate van Apple? Dan doe je er goed aan om de update te verwijderen van je iPhone, iPad of Mac. Wellicht weet je niet precies hoe dit moet, dus we leggen het je hieronder even uit.

Op de iPhone gaat het als volgt: ga naar Instellingen > Algemeen > Info. Druk daar op de iOS-versie. In dit scherm kun je het installeren van de update ongedaan maken, waardoor je weer de oude versie van iOS 16.5.1 op je telefoon hebt. Op dezelfde manier werkt het ook op je iPad.

Op je Mac gaat het iets anders. Hiervoor ga je naar het Apple-menu linksboven en klik je op Over deze Mac > Meer info. Onder het kopje macOS vind je een info-knop. Klik daarop, en verwijder en herstart dan. Dan moet alles weer soepel werken.

Haal meer uit je iPhone met deze handige tips en magistrale apps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen