Apple Vision Pro drukt indrukwekkende stempel op Android-smartphone

Smartphones Jeroen Kraak 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De Apple Vision Pro verschijnt pas in het eerste kwartaal van 2024, maar weet Android-fabrikanten nu al te inspireren. Het Chinese Honor introduceert een functie voor zijn Magic 6 waarbij je ogen een belangrijke rol spelen.

Honor was vroeger onderdeel van Huawei, maar sinds het moederbedrijf geboycot wordt door het Westen, is Honor ervan losgekoppeld. Dat lijkt de smartphonemaker goed te doen, want het laat telkens van zich horen met creatieve ideeën. Zo presenteerde het bedrijf eerder op de IFA een telefoon in de vorm van een handtas en nu krijgt een ander model een ‘Apple Vision Pro’-feature waar jij zeker een oogje op hebt.

Honor Magic 6 komt eraan

De Qualcomm Snapdragon Summit 2023 is in volle gang. Dit evenement draait natuurlijk om de Snapdragon-chips die in veel Android-smartphones zitten. Desondanks nemen ook af en toe telefoonmerken het podium om hun nieuwste ideeën en toepassingen op die chips te laten zien.

Een van die bedrijven is Honor. Het presenteerde tijdens het evenement de Honor Magic 6, wat het nieuwe vlaggenschip van het merk is. Hoewel de specs niet echt opvielen, was er wel een zeer opvallende feature. Eentje die ons, dankzij persoonlijke ervaring met de Apple Vision Pro, toch een beetje bekend voorkomt.

Apple Vision Pro inspireert Android

Honor komt met de Magic Capsule. Nee, dit is geen toverdoos van Hans Kazan, maar eerder een functie die je ogen kan volgen, waardoor jij je smartphone kunt besturen. Iets wat de Apple Vision Pro, op geheel eigen wijze, natuurlijk ook doet.

Over hoe het precies werkt houdt Honor zich nog op de vlakte. Tijdens de presentatie liet het bedrijf slechts kort een filmpje zien. Daarnaast is er nog een andere vraag. Wil je echt dat je smartphone precies ziet waar je naar kijkt? En dan vooral met de gedachte dat dit bedrijf uit China komt, wat niet een al te goede reputatie heeft qua privacybescherming.

Nog meer AI

Deze ‘Apple Vision Pro’ feature is overigens niet de enige nieuwe functie die de Honor Magic 6 te bieden heeft. Het komt ook met een digitale assistent die via AI informatie verzamelt. Eerder kondigde Google al eenzelfde soort functie aan bij de Pixel 8, die Google Assistent combineert met Bard.

Met de nieuwe AI-functie, die mogelijk is door de nieuwe chips van Qualcomm, krijg je nog betere zoekresultaten die je flink wat tijd zullen besparen. Zo liet Honor al tijdens de demonstratie zien dat je bijvoorbeeld video’s verzamelt die aan een bepaald criterium voldoen. Vervolgens is het weer mogelijk om die allemaal in een nieuwe video te verwerken.

Wanneer de Honor Magic 6 precies uitkomt, is nog de vraag, aangezien geen exacte releasedatum is genoemd. Qualcomm laat echter weten dat de telefoon ergens in de aankomende weken op de markt komt.

Wordt Google Glass toch grootste concurrent Apple Vision Pro?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen