Apple Watch is waterbestendig, maar niet waterdicht

Apple rmens 10 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Ondanks dat Apple tijdens de presentatie van de Apple Watch een boel details over het apparaatje uit de doeken heeft gedaan, zijn sommige vragen nog onbeantwoord. Of de wearable waterdicht of waterbestendig is werd bijvoorbeeld niet duidelijk.

Apple blijkt het antwoord tijdens hands-on sessies hebben gegeven. De Apple Watch is waterbestendig, maar niet waterdicht. Dat wil zeggen dat het geen probleem is om ermee door de regen te lopen en zweet geen schade aanricht. Bij het douchen of zwemmen moet de wearable af. 

De Apple Watch is verkrijgbaar in verschillende versies, waaronder een Apple Watch Sport. Hoewel verwacht werd dat deze editie waterdicht zou zijn, is dit niet het geval. De Apple Watch bevat geen poorten voor kabels, het is daarom opmerkelijk dat de smartwatch niet waterdicht is.

Hoewel de Apple Watch niet waterdicht is, is het apparaatje wel dan materialen die tegen een stootje kunnen gemaakt. Zo is het scherm van saffier ende achterzijde van het horloge is van zirkoon, een exotisch en zeldzaam metaal. Concurrerende smartwatches of fitness trackers als Fitbit en Pebble zijn wel waterdicht.

[Via: Yahoo!]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen