Hoe de batterij van je Apple Watch opeens een stuk langer meegaat

Smartwatches Jeroen Kraak 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Loopt de batterij van je Apple Watch de laatste tijd veel te snel leeg? Geen zorgen, er is sinds vandaag een hele simpele oplossing voor dat probleem.

Verschillende Apple Watch-gebruikers hebben de afgelopen tijd flink van zich laten horen. De reden: de batterij van hun smartwatch liep een stuk sneller leeg dan voorheen. Waar Apple eerder al iOS 17.1.1 uitrolde, komt het bedrijf ook met een update voor je slimme horloge.

Batterijproblemen Apple Watch verleden tijd

Apple heeft vandaag watchOS 10.1.1 uitgebracht, een versie van het besturingssysteem die de batterijproblemen van de Apple Watch moet oplossen. Of zoals Apple het zelf verwoordt: “Er wordt een probleem aangepakt waarbij de batterij bij sommige gebruikers sneller leegraakt.”

De ernst van het probleem varieerde van gebruiker tot gebruiker. Sommigen klaagden zelfs dat de batterij van hun smartwatch binnen een uur van 100 procent naar 50 procent daalde. Bovendien leken de klachten van invloed te zijn op alle modellen van het horloge.

Alles wat je wil weten over de Apple Watch Series 9 en Ultra 2
De Series 9 (Afbeelding: Apple)

Dit is natuurlijk erg vervelend, aangezien je de Apple Watch de hele dag wilt dragen en niet halverwege de dag wilt opladen, zoals bij een smartphone.

Het is opmerkelijk dat de batterijproblemen pas optraden na een update voor de Apple Watch, aangezien het bedrijf doorgaans uitgebreid test. Voordat een update als deze wordt uitgebracht, worden problemen vaak in de bètafase al opgemerkt.

Meer verbeteringen in watchOS 10.1.1

Naast het oplossen van de batterijproblemen heeft watchOS 10.1.1 nog andere verbeteringen naar de Apple Watch gebracht, hoewel het bedrijf niet specifiek heeft vermeld welke bugs zijn opgelost. Zelfs als je geen problemen met je batterij hebt ondervonden, is het dus nog steeds belangrijk om deze update te installeren.

Naast de Apple Watch heeft ook de iPhone vandaag een update ontvangen. iOS 17.1.1 lost problemen met het verbinden met WiFi-netwerken op en maakt het weer mogelijk om je iPhone 15 draadloos op te laden in een BMW.

Hoe Samsung de Apple-gebruiker probeert los te wrikken van de iPad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen