Apple introduceert in 2022 mogelijk een derde Watch-kastgrootte

Gadgets Jeroen Kraak 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vanaf aankomende vrijdag is de Apple Watch Series 7 verkrijgbaar. Deze is er in twee verschillende formaten. Wellicht komt daar een derde bij.

De Apple Watch is een van de populairste gadgets van Apple. De smartwatch houdt je gezondheid in de gaten en heeft daarnaast een aantal handige functies zoals Apple TV+ en het bedienen van je Apple Music of Spotify. Daarnaast speelt natuurlijk ook het design mee. Het is een prachtig gadget om te dragen. Volgend jaar krijg je daarin wellicht nog meer keuze.

Een nieuw formaat van de Apple Watch

Nee, we hebben het niet over nieuwe bandjes voor de Apple Watch, maar over een nieuw model. Als we analist Ross Young mogen geloven komt de Watch Series 8 in 2022 in drie afmetingen op de markt. “Wees niet verrast als er drie groottes zijn volgend jaar,” laat Young weten in een tweet. Helaas zegt de analist er niet bij hoe groot die derde smartwatch is. Het meest voor de hand ligt dat deze groter is dan de vorige twee versies. De vraag is natuurlijk of een nog groter klokje wel bij de grootte van je pols past. Een kleiner model zou dan uitkomst kunnen bieden.

Nu zijn er maar twee verschillende afmetingen op de markt. Zo heeft de Apple Watch Series 7 een scherm van 41 of 45 millimeter. Diens voorgangers deden het nog met 40 en 44 mm en bij de Watch Series 3 en eerder was dit zelfs nog 38 en 42 millimeter.

Apple Watch Series 7: de reden waarom Apple niets zei over de processor

Meer gezondheidsfuncties

De afmeting zal niet het enige nieuwe zijn aan de Apple Watch Series 7 als we de analisten mogen geloven. Zo kwam Ming-Chi Kuo eerder al met het nieuws dat het nog uit te komen gadget ook een aantal nieuwe gezondheidsfuncties zal hebben zoals de mogelijkheid om lichaamstemperatuur te meten.

Het zal nog wel even duren voordat de Apple Watch Series 8 uitkomt, aangezien de 7 pas vanaf dit weekend is te bestellen. Wil je meer over die smartwatch lezen, check dan eens dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen