De grote verschillen tussen de Apple Watch Series 8 en Series 9

Tech Sabine Schults 30 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

September komt steeds dichterbij en dat betekent dat ook de release van de Apple Watch Series 9 nabij is. Op dit moment is de Series 8 een van de beste smartwatches die je kunt kopen. Wat zal de opvolger voor ons in petto hebben? Dit zijn naar verwachting de grootste updates.

De geruchtenmolen draait nog niet op volle toeren, maar we hebben toch al een beeld van wat voor update de Apple Watch Series 9 zal zijn ten opzichte van de Series 8. We hebben de grootste veranderingen voor je op een rijtje gezet.

Deze updates verwachten we voor de Apple Watch Series 8

Volgens journalist Mark Gurman van Bloomberg krijgt de nieuwe smartwatch van Apple een vernieuwde S9-chip onder motorkap, gebaseerd op de A15 Bionic-chip van de iPhone 13-reeks. Dit zou kunnen zorgen voor snellere prestaties en een betere batterijduur.

Het heeft er alle schijn van dat de Apple Watch Series 9 geen grote designverandering meemaakt. Verwacht dus zo iets zoals de Watch Series 8 en Watch Series 7, maar dan met mogelijk wat andere kleuropties. Het zou kunnen dat de nieuwste smartwatch van Apple qua kleur kan matchen met de iPhone 15 (Pro).

De afgelopen jaren heeft Apple de prijzen van zijn smartwatches redelijk gelijk gehouden. De Apple Watch Series 8 had bijvoorbeeld dezelfde instapprijs als de voorganger en meerdere generaties. De verwachting is dat de prijs van de nieuwste smartwatch van Apple niet ineens omhoog schiet ten opzichte van voorgaande modellen.

watchOS 10

Daarnaast is het niet meer dan logisch dat de Apple Watch Series 9 op de nieuwe watchOS 10-software zal draaien. Het besturingssysteem met bijbehorende nieuwe features zal naar verwachting ook beschikbaar zijn op oudere modellen. Toch zou het kunnen dat Apple ook een exclusieve feature voor de nieuwe smartwatch in het verschiet heeft.

Apple Watch 8
De Series 8. Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

Verwacht dus niet al te veel nieuwe toeters en bellen in de Apple Watch Series 9. Het zal waarschijnlijk een kleine upgrade zijn ten opzichte van de Series 8.

Dat geldt ook voor een mogelijk nieuw Ultra-model, dat vorig jaar voor het eerst zijn opwachting maakte. Naast een betere chipset, lijkt er niet veel nieuws onder de zon.

Waarom je die Apple Watch Ultra voorlopig even niet moet kopen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen