Apple Watch Ultra 2 en Series 9 mogelijk grootste updates in jaren

Smartwatches Jeroen Kraak 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben je van plan dit jaar een nieuwe smartwatch van Apple te kopen? Dan kun je een grote update verwachten. Niet alleen vanwege besturingssysteem watchOS 10, maar ook de hardware van de Apple Watch Ultra 2 en Series 9 zetten een flinke stap vooruit. Zo blijkt.

Het mag geen verrassing zijn dat het techbedrijf dit najaar met de Apple Watch Series 9 en de Ultra 2 op de proppen komt. Hoewel het door de eerste geruchten leek alsof je de smartwatches beter een jaartje kon overslaan, blijkt nu het tegendeel het geval te zijn.

@wantnl

JBL gooit een scherm op opvallende plek…🤯 #jbl #ad

♬ origineel geluid – WANT

Flinke update voor de Apple Watch Ultra 2 en Series 9

De Apple Watch Ultra 2 en Series krijgen wel degelijk een grote update onder de motorkap. Volgens een nieuw rapport krijgen de twee horloges de grootste chipupdate in jaren. Hierdoor worden ze flink sneller dan hun voorgangers.

Sinds 2020 heeft Apple amper iets meer gedaan aan de chip van de verschillende smartwatches. Bij de Ultra 2 en Series 9 verandert dat. De nieuwe S9-chip die in het uurwerk komt te zitten, presteert flink beter dan de vorige versies die de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

Zelf ga je de komst van de nieuwe chip in de Apple Watch Ultra 2 en Series 9 vooral merken als je nieuwe apps opent of data aan het herladen bent. Dat zal significant sneller gaan dan bijvoorbeeld bij de S8-chip in de eerste Ultra en de Series 8. Ook widgets werken een stuk beter op de nieuwe smartwatches.

watchOS 10 brengt nog veel meer

Maar niet alleen de Apple Watch Series 9 en Ultra 2 krijgen een flinke update. Ook voor watchOS 10 is dit het geval. Het besturingssysteem van de smartwatches van Apple krijgt een enorme update.

Amazon Prime Day 2023: flinke korting op Apple Watch Series 8 en SE
NameDrop is ook een nieuwe functie.. (Afbeelding: Apple)

Er komen een flink aantal nieuwe functies naar de horloges. Het mooie hieraan is dat ook mensen die bijvoorbeeld de Apple Watch Series 7 hebben hiervan profiteren.

Tijdens WWDC23 in juni zagen we hiervan al een voorproefje. Zo gaat de Apple Watch FaceTime nog beter ondersteunen en krijgt de Ultra een automatische nachtmodus. Ook worden er aanpassingen gedaan die speciaal voor tijdens het werken zijn.

Hoe je dit geheime menu op je iPhone makkelijk bereikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen