[REVIEW] Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell werkt uitstekend

Gadgets Jelle van Es 5 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

De slimme deurbel is een gadget die je bij steeds meer huizen voorbij ziet komen. Daarbij lijkt Ring op dit moment de marktleider te zijn, maar dat is zeker niet de enige keuze die je hebt. Sterker nog, met de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell heb je een alternatief die op veel vlakken wat kleine voordelen kent.

De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell is een variant op een deurbel die Arlo nu al op de markt heeft. Het verschil zit hem er in dat je deze deurbel niet hoeft te verbinden met de bedrading van je huidige bel, waardoor je zonder problemen hem kan ophangen. Wat dat betreft is het net zo gemakkelijk als de verschillende slimme camerasystemen die het bedrijf op de markt heeft gebracht. Dit zijn mijn bevindingen met het product.

Installatie van de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell is een fluitje van een cent

Ik ben niet echt technisch aangelegd. Een video deurbel installeren met draden, is dan ook niks voor mij. Met de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell hoeft dat niet, maar kan het wel als je dat zou willen. Je maakt gebruik van de batterij die er in zit en die gaat wel een tijdje mee. Als hij dan op is, dan haal je hem even van de muur af en laad je hem op via de USB-kabel. Het ophangen zelf was zo gedaan en met een beetje boren heb je het geïnstalleerd. Het enige nadeel is dat ik hem nu naast mijn gewone bel heb hangen en er soms nog op de oude bel werd gedrukt. Dat terwijl je dus wilt dat men de hippe bel gebruikt.

Je koppelt de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell voordat je hem ophangt overigens aan je app. Daarmee wordt in een paar simpele stappen verbinding gemaakt met de deurbel en maakt hij verbinding met je wifi-systeem. Net als de andere camerasystemen van Arlo gaat dat echt heel erg makkelijk en kan het kind de was doen.

Makkelijk communiceren via je smartphone

Eén van de voordelen die de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell brengt ten op zicht van concurrenten op dit gebied, is dat je telefoon wordt gebeld wanneer iemand de deurbel gebruikt. Dat zorgt voor een snelle en directe verbinding en is makkelijker dan dat je een app moet opstarten, daar via een notificatie verbinding maakt met de deurbel en dan kan communiceren. Als je op zolder staat of in de tuin zit, kan deze snellere vorm van communicatie er voor zorgen dat je direct contact hebt of automatisch naar de deur toe loopt om open te doen.

Je wordt op je smartphone gebeld (Afbeelding: Arlo)

Brede view

Arlo vindt het belangrijk om te benadrukken dat je met de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell een zeer brede view hebt. Het gaat om een 180 graden viewing angle. Dat is handig wanneer een pakketbezorger een pakketje op de grond zet. Met de camera kun je dat dan zien. In mijn geval bracht het in de praktijk niet vaak wat extra’s. In het afgelopen jaar is het slechts één keer voorgekomen dat een pakketbezorger een pakket bij de deur neerzette en wegging. Als ik toen de deurbel had, had ik het kunnen zien in plaats van er een paar uur later achter te komen. Het is handig voor een compleet overzicht, maar in de praktijk biedt het niet heel erg veel voordeel.

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell
Het verschil in de view (Afbeelding: Arlo)

Werkt ook als camerasysteem van Arlo

Wat wel fijn is, is dat de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell ook werkt als een camerasysteem. Wanneer er niet wordt aangebeld, maar er wel beweging wordt gedetecteerd, kan de deurbel aanspringen en beeldmateriaal opslaan. Tegelijkertijd krijg je daar dan ook een melding van. Mocht iemand bedenken dat het een goed idee is om via de voordeur in te breken, dan krijg je daar dan een melding van. Hetzelfde geldt wanneer een kat in de tuin loopt en bedenkt dat dat een mooie plek is om te gaan poepen. Het is zelfs mogelijk om dan een sirene af te laten gaan om dat beest een hartaanval te geven. Dat kan echter wel voor problemen zorgen met de buren, dus erg verstandig is het niet.

Hij houdt alles in de gaten (Afbeelding: Arlo)

Uiteindelijk kun je via de app zelf gaan bepalen op wat voor soort beweging de camera van de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell moet aanslaan en wanneer je daarvan een melding krijg. Het is zelfs mogelijk om bepaalde zones aan te geven, waardoor hij alleen aangaat wanneer er echt dichtbij beweging is en je niet bij elke passerende auto een melding krijgt.

De Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell is nu verkrijgbaar en onder andere hier te scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen