Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp rolt veelgevraagde feature eindelijk definitief uit

De desktopversie van WhatsApp kan eindelijk rekenen op een functie waar een flinke tijd naar uitgekeken wordt: je kunt nu eindelijk bellen. Dit geldt voor gebruikers die een Windows-computer of een Mac hebben. Naast alleen kunnen bellen via audio is het ook mogelijk om te videobellen met iemand.

Iedereen die belt via WhatsApp kan rekenen op end-to-end encryptie, dus van gebruiker tot gebruiker. Dat betekent dat berichten alleen gezien en gehoord kunnen worden door de zender en ontvanger. Het maakt in dit geval niet uit of je belt via een smartphone of een computer met Windows of macOS.

Bellen met WhatsApp

Bellen via WhatsApp is dus geen geheel nieuwe functie, aangezien dat al kon via Android en iOS. Maar het is wel functionaliteit waar fervente gebruikers van de desktopapplicatie reikhalzend naar uitkeken. Eind vorig jaar werd de functie al in een testfase uitgerold naar een kleine groep gebruikers.

WhatsApp iPhone
WhatsApp blijft zichzelf vernieuwen. (Afbeelding: WhatsApp)

Die tests zijn goed gegaan, aangezien nu dus iedereen gebruik kan maken van de nieuwe functie. Daarom is bellen, zowel via audio als video, nu een onderdeel van de communicatiedienst waar we niet meer omheen kunnen. Het staat onomstotelijk vast dat je, ongeacht het apparaat, kunt bellen via WhatsApp

Niet in groepsverband

Dit betekent echter niet helemaal dat je op dezelfde functies kunt rekenen als in de mobiele applicaties. Zo kun je vooralsnog alleen één-op-één bellen met je vrienden of familie. In groepsverband bellen, zoals dat wel kan op smartphones, zit er voorlopig niet in. Die functie wordt later nog eens uitgerold.

WhatsApp zet grof geschut in, berichten vanaf 15 mei niet meer te lezen

Het is echter niet bekendgemaakt wanneer bellen in groepsverband mogelijk wordt binnen de desktopversie van WhatsApp. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functie moet je de app van de dienst op je computer hebben staan. En om dat te kunnen doen, moet je al een account op je smartphone hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WhatsApp

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!