Amazon past app icoontje aan na pijnlijke Hitler-vergelijking

Apps Wesley Akkerman 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Amazon heeft onlangs het icoon van zijn populaire winkelapplicatie aangepast omdat critici het beeld vergeleken met Adolf Hitler. Eerder dit jaar werd er een nieuw design gepresenteerd van het icoon. Bovenin zat een blauw en geraffeld stukje plakband dat boven de bekende glimlach leek op een snor.

Ondanks het feit dat het blauw plakband moet voorstellen, zijn er toch mensen die er een heel ander beeld in zagen. Het deed hen namelijk denken aan de beruchte tandenborstelsnor van Nazi-dictator Adolf Hitler. Dat is nou niet meteen iets waar je als bedrijf mee geassocieerd wil worden.

Amazon past app icoontje aan

Daarom heeft Amazon heel snel en stilletjes het app icoontje nog een keer aangepast. Dit keer moet het nog even wat duidelijker zijn dat het géén tandenborstelsnor, maar gewoon plakband is. Je ziet dit keer een omvouwen rand om het beeld van het plakband te verstevigen. Het geraffelde randje is verdwenen.

Amazon zegt in een verklaring tegenover de BBC dat de eerste verandering aan het app icoon uitvoerig getest is in een aantal landen, voordat het design doorgevoerd wordt. Veel wordt er verder niet gemeld, maar waarschijnlijk werd de associatie dus niet opgemerkt in een eerder stadium.

Kartonnen Hitler

Het app-logo, dat te vinden is op smartphones en tablets, liet voorheen een winkelwagentje zien. Het nieuwe icoon is gebaseerd op de bruine dozen met blauwe tape die Amazon uitstuurt. Om het geheel af te maken is de glimlach toegevoegd, zodat iedereen weet dat dit de app van de online winkelketen is.

Deze series en films zie je in maart op Amazon Prime Video

Het design van het appicoon verscheen in januari en sindsdien zijn er al vele grappen over verschenen. Zo laat één iemand op Twitter weten dat zijn ouders de app dagelijks gebruiken en de komende dagen moeite hebben met de app te spotten. “Zoek dan even de kartonnen Hitler op”, grapte de man naar zijn ouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BBC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen