Wow: Je oude savegames werken in Diablo 2: Resurrected

Games Jelle van Es 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de afgelopen versie van de Blizzcon, die dit jaar digitaal werd gehouden, kondigde uitgever Blizzard de game Diablo 2: Resurrected aan. Dat is de remake van het tweede deel, die geldt als één van de beste games ooit gemaakt.

Mocht je zijn opgegroeid met de game en op één of andere manier daar nog een savefile van hebben, dan is er goed nieuws. Als het goed is kun je die gebruiken in Diablo 2: Resurrected om zo verder te gaan waar je gebleven was.

Oude savefile werkt in Diablo 2: Resurrected

Want in een interview met IGN liet Matthew Cederquist, één van de producers van de game, weten dat je er verstandig aan doet om je oude savefiles te bewaren. Want volgens hem is het mogelijk om die over te zetten naar de nieuwe versie in de vorm van Diablo 2: Resurrected en op die manier verder te gaan. Dat is iets dat de ontwikkelaar tot nu toe nog niet aan de grote klok heeft gehangen. En daar is ook een reden voor. De feature werd namelijk per ongeluk ontdekt.

Diablo 2: Resurrected
Diablo 2: Resurrected (Afbeelding: Blizzard)

Tijdens het ontwikkelen van Diablo 2: Resurrected probeerde de ontwikkelaar voor de grap de oude savefiles te importeren. En tot hun verbazing was het mogelijk om die te laden en zo in de game verder te gaan. Daarmee is dit volgens Cederquist de beste feature ever. En eerlijk gezegd kan ik me niet zo heel erg snel een game bedenken die het mogelijk maakt om oude savefiles uit het origineel te proberen en daarmee verder te gaan. Meestal gaat het toch wel om een nieuwe ervaring, dus wat dat betreft is dit een fijne verandering.

Interessant voor kleine doelgroep

De vraag is natuurlijk wel voor hoeveel gamers dit daadwerkelijk interessant is, want wie heeft er nou nog een oude savefile liggen? Enkel als je de game recentelijk hebt gespeeld op je computer, via de digitale versie van de oude game, zou je hier in Diablo 2: Resurrected een voordeel hebben. De game staat gepland voor later dit jaar. Naast de pc-versie komt de game ook uit op alle spelcomputers.

Diablo II: Resurrected komt dit jaar naar de pc en console

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen