iOS: de 5 beste applicaties die je in januari 2021 kunt gebruiken

Smartphones Lisanne Beijen 24 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

De App Store geeft toegang tot meer dan 1,8 miljoen apps. De simpele apparaten van Apple zijn makkelijk nog functioneler te maken met de juiste iOS-apps. De een nog handiger dan de ander om januari en de rest van 2021 mee door te komen.

Hieronder hebben we vijf pareltjes voor je op een rij gezet. De een is vooral praktisch en de ander is vermakelijk voor in je vrije tijd. Heb je een paar MB’s vrij op je iPhone? Dan zijn ze zeker het proberen waard.

Weg met advertenties: Legacy for 1Blocker

Wie houdt er van advertenties? Precies, niemand. Niet in 2020 en in nog steeds niet in 2021. Daarom heb je waarschijnlijk al een ad blocker geïnstalleerd op je laptop, maar waarom zou je het daarbij laten? Installeer ook een ad blocker op je iPhone, zoals Legacy for 1Blocker.

Deze app blokkeert onder meer advertenties, pop-ups en elementen zoals ‘You might also like‘ op websites. En wanneer je om wat voor reden dan ook wel advertenties wilt zien op bepaalde websites dan kun je die op je eigen ‘whitelist zetten’.

Een iOS app voor wat extra zen: Wim Hof Method

De eerste maand van 2021 is alweer bijna voorbij maar is niet voor iedereen voorbij gevlogen. Met name nieuwe maatregelen en dreigende maatregelen rondom het virus en social distancing bezorgen velen van ons stress of op zijn minst een minder gezellig humeur. Merk je dat het steeds moeilijker wordt om die donkere wolk boven je hoofd weg te blazen? Dan helpt de Wim Hof Method app je daar een handje bij. Letterlijk. De oefeningen in de app zetten je namelijk flink aan het blazen, of eigenlijk ademen.

De wereldberoemde methoden van Wim Hof helpen ontelbaar veel mensen te ontspannen en heeft verschillende voordelen voor onze gezondheid. Zo verbeteren deze ademhalingsoefeningen ons immuunsysteem (iets wat we allemaal kunnen gebruiken in 2021), verbetert het onze concentratie, onze slaap en draag het bij aan een algehele betere mentale gesteldheid. De iOS app is gratis te downloaden in de App Store dus je hebt geen excuus om deze bijzonder effectieve methode eens uit te proberen.

Wim Hof methode app iOS
Wim Hof Method-app (Afbeelding: App Store)

Luister podcasts met de gratis app Overcast

Een podcast luisteren is een goede manier om even tot rust te komen en jezelf af te leiden van een drukke dag. Er bestaan ontelbaar veel podcasts die helpen met mindfulness, ontspanning, ontstressen of die gewoon wat extra vermaak bieden.

Er verschijnen ook steeds meer iOS-apps in de App Store via welke je die podcasts kunt luisteren. Overcast is er daar een van. Deze app is een steeds populairdere en goede keuze voor iPhone-gebruikers. De app heeft verschillende handige functies zoals offline complete playlists luisteren, het gebruiken van slimme filters, het instellen van een slaaptimer en zogenaamde ‘Voice boost’ en nog veel meer. Al deze functies werken naadloos op je iOS-toestel.

overcast iOS app
Podcast app Overcast (Afbeelding: App Store)

De veiligere optie om te chatten: Signal

Is 2021 het jaar dat je WhatsApp verruilt voor de chat-app Signal? Er zijn verschillende redenen om in 2021 over te stappen naar Signal. Deze app biedt betere beveiliging en privacy dan WhatsApp (lees hier waarom dat zo is). Daar valt eigenlijk niet over te discussiëren. Wat misschien wel een discussie oproept is of je vrienden ook overstappen naar het sterkere Signal om met je in contact te blijven tijdens de lockdown.

Signal alternatief WhatsApp
Berichtendienst Signal in beeld (Afbeelding: Signal)

Maak je iOS-apparaat overzichtelijker: IFTTT

Alle apps op je iPhone werken onafhankelijk van elkaar. Er bestaat echter een iOS app (en webtool) die al deze apps aan elkaar verbindt en laat samenwerken. Die app heet IFTTT. IFTTT verbindt allerlei services met elkaar zodat jij minder werk hoeft te doen. Klinkt goed, toch?

De naam van de app is afgeleid van ‘If this, then that‘. Dit verwoord perfect wat de app doet. IFTTT brengt verschillende apps op je smartphone samen in één app en laat ze met elkaar praten. Denk bijvoorbeeld aan Google Drive, Spotify, Twitter, Instagram, Google Home en meer. Zo kun je bijvoorbeeld Alexa’s to-dos met je Google Calendar synchroniseren of kun je via Google Assistant dingen plannen in je iPhone agenda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen