Arlo Go 2 houdt altijd de boel in de gaten

Gadgets Jelle van Es 20 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Arlo heeft inmiddels al heel wat verschillende beveiligingscamera’s op de markt gebracht. De meeste daarvan gebruik je rondom je huis. Met hun vaste batterij zijn ze makkelijk op te hangen en te koppelen aan de app. Wat dat betreft lijkt de Arlo Go 2 wel op de andere producten. Toch is er een groot verschil.

Naast de mogelijkheid om de Arlo Go 2 te koppelen aan de Wifi verbinding geeft hij je ook de mogelijkheid om er een SIM-kaart in te stoppen. Op die manier kan hij dus heel goed gebruikt worden op de plekken waar je dus geen standaard verbinding hebt. Als voorbeelden daarvan geeft het bedrijf een camper die je op die manier beschermt of een vakantiehuisje.

Werkt optioneel met een SIM-kaart (Afbeelding: Arlo)

Daarmee is de Arlo Go 2 dus een product die een iets meer specifiek doel heeft. Ja, hij is thuis op te hangen en via Wifi te verbinden, maar dan zijn er eigenlijk alternatieven die veel beter betaalbaar zijn. Dit apparaat is alleen interessant als je zo’n buitenverblijf hebt of veel op reis gaat. In dat laatste geval heb je dan de mogelijkheid om hem mee te nemen en bijvoorbeeld je vakantiehuis in de gaten te houden wanneer je een avondje gaat stappen. Maar dan moet je wel weer een SIM-kaart hebben die daar goed werkt.

Arlo Go 2 beveiligingscamera review

De installatie

Kortom, het is een specifiek product, die ik zelf heb getest door een stukje te fietsen en daar de boel in de gaten te houden. Voorafgaand aan die test heb ik hem thuis geïnstalleerd en dat gaat erg makkelijk. De app helpt je stap voor stap door het proces heen en de koppeling gaat makkelijk. Binnen de kortste keren heb je hem verbonden en zie je dus wat de camera ziet. In de app zelf is het vervolgens mogelijk om bepaalde instellingen te veranderen. Zo is het aan te raden om in het wild de detectie voor dieren uit te zetten, omdat die waarschijnlijk vaak voorbijkomen en je dan telkens een melding krijgt. Tenzij je wil zien wat voor beesten er bij je hut te vinden zijn.

Arlo Go 2
Voor het vakantiehuisje (Afbeelding: Arlo)

Beeldkwaliteit is in orde

De beeldkwaliteit van de Arlo Go 2 is goed zonder echt weg te blazen. Je hebt een Full HD-resolutie, terwijl andere camera’s van het bedrijf soms al de 4K aan tikken. Toch is het logisch dat hiervoor gekozen is. Het kost ten eerste minder data wanneer je via de SIM-kaart een live verbinding wil maken. Daarnaast kan een hogere resolutie een grotere aanslag zijn op de batterij. Als je deze dus bij een buitenverblijf plaatst, dan heb je minder snel de mogelijkheid hem op te laden. Gelukkig wordt hij wel standaard geleverd met de XL-batterij, waardoor hij echt een hele tijd mee gaat voordat hij echt op is.

Pas aan wat je activiteitszone is (Afbeelding: Arlo)

Interne opslag

Uiteraard is het mogelijk om bij de Arlo Go 2 te gebruik te maken van de opslag in de cloud via Arlo Secure. Maar daar moet je uiteindelijk wel iets voor betalen. Heb je daar geen zin in? Dan is het goed om te weten dat de camera ook gebruik maakt van lokale opslag via een SD-kaart. Het is dan alsnog mogelijk om op afstand verbinding te maken en live alles te volgen. Maar wanneer hij dan geactiveerd wordt, dan wordt alles lokaal opgeslagen en bekijk je het vervolgens via de kaart rustig terug.

Ook beelden in de nacht (Afbeelding: Arlo)

De Arlo Go 2 is vanaf 1 juli te krijgen en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over beveiligingscamera’s? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De Arlo Ultra 2 is de fijnste beveilingscamera op de markt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen