ASMR op Android: 4 rustgevende apps om met kippenvel in slaap te vallen

Pop-Culture Sabine Schults 3 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Internetsensatie of niet, ASMR is in de wereld geroepen als rustgevend hulpmiddel om tot rust te komen of in slaap te vallen. Sommige ASMR-content geeft je zelfs letterlijk kippenvel. Dit zijn vier rustgevende Android-apps die je aan een goede nachtrust helpen.

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Hoewel dat extreem complex klinkt, is het eigenlijk heel simpel. Wanneer je een specifiek geluid hoort of naar een bepaald soort video’s kijkt, kan dat een ontspannende werking hebben. Niet iedereen is er fan van, maar sommige mensen slapen toch echt beter wanneer ze luisteren naar het gesmak van een persoon of iemand een taart hoort snijden.

ASMR: met kippenvel in slaap vallen

Met de app ASMR Sounds for Sleep kun je een hoop verschillende ontspannende geluiden beluisteren, zoals het getik en gekras op voorwerpen. Het is mogelijk om verschillende geluiden tegelijk af te spelen, of ze een voor een voorbij te laten komen. De app is gratis verkrijgbaar op je Android-smartphone.

Als er één ASMR-app bevredigend is, dan is het ASMR Slicing wel. In de app kun je namelijk met een mes door voorwerpen van kinetisch zand snijden. Er zijn verschillende objecten en vormen te vinden, zoals een eekhoorn en een rubberen eendje. Voel je je stress al minder worden? De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

De rustgevende filmpjes en geluiden zijn overal

Hoewel er speciale ASMR-apps zijn, duiken de kippenvelfilmpjes en -geluiden werkelijk overal op. Kijk maar eens rond op YouTube. Zoek op ‘ASMR’ en je vindt zoveel filmpjes dat je elke avond voor het slapengaan naar nieuwe rustgevende video’s kunt kijken en luisteren.

Een andere goede optie voor je dagelijkse dosis ASMR is de app Soap Cutting. Zoals de naam al suggereert, ga je aan de slag met een mesje en een stuk zeep. Tijdens het in stukjes snijden van verschillende kleuren en vormen zeep zijn er rustgevende geluiden hoorbaar. Veel beter wordt het niet! De app is gratis beschikbaar voor Android.

Kom tot rust met deze 5 awesome meditatie-apps voor iOS en Android

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen