Assassin’s Creed Valhalla-update laat je game opnieuw installeren

Games Jelle van Es 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Assassin’s Creed Valhalla een game is die vorig jaar uitkwam, is het een titel die nog vol in ontwikkeling is. Eerder liet de ontwikkelaar weten dat er een tweede seizoen komt met nieuwe content.

In de aanloop daar naar toe is er wel een ietwat nieuwtje over Assassin’s Creed Valhalla. Er komt namelijk volgende week een update uit voor de game. En die zorgt er voor dat je de game opnieuw moet installeren.

Assassin’s Creed Valhalla opnieuw installeren

Het gaat om de zogenaamde 1.4.1-update van Assassin’s Creed Valhalla. Deze lijkt nog niet echt nieuwe content te brengen, maar moet er voor zorgen dat je de game volledig opnieuw moet gaan installeren. Dat klinkt een beetje vreemd, maar onder aan de streep is het wel fijn. De update moet er namelijk voor zorgen dat er minder opslag op de harde schijf nodig is. Dus je moet even door een zure appel heen bijten met het opnieuw downloaden van de game, maar uiteindelijk zorgt dat er wel voor dat je bij het halen van een nieuwe game de game niet hoeft te verwijderen omdat je niet genoeg ruimte hebt.

Assassin's Creed Valhalla
De nieuwe roadmap (Afbeelding: Ubisoft)

Dit liet Ubisoft weten op hun eigen forum. De nieuwe update van Assassin’s Creed Valhalla moet wel even gedownload wordt. Op de pc gaat het om 78 GB, de Xbox Series X is 71 GB groot, gevolgd door de PlayStation 4 met 67 GB. De Xbox One-versie is 62 GB groot en uiteindelijk heb je nog de PlayStation 5-versie. Die is gekgenoeg maar 40 GB groot. Nadat je dit gedaan hebt, heb je minder ruimte nodig. Op de Xbox Series X neemt de spelcomputer 44 GB in beslag, de pc-versie is 34 GB groot, gevolgd door de PlayStation 4- en de Xbox One-versies die dan nog maar 30 GB nodig hebben. Op de PlayStation 5 is het pas echt feest. Want daar heb je nog maar 13 GB nodig om de game te blijven spelen.

Kleine verbeteringen

Naast dat Assassin’s Creed Valhalla minder ruimte inneemt, moet de update ervoor zorgen dat de laadtijden minder lang zijn en de game soepeler moet gaan lopen. Maar als je de game dus nog altijd speelt, dan moet je even rekening houden dat je je voortgang even moet opslaan en daarna de update moet gaan downloaden.

Assassin’s Creed Valhalla-speler? Dit staat er gepland!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen