‘Assassin’s Creed Valhalla-uitbreiding wordt een losse game’

Games Jelle van Es 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Eind 2020 kregen we met Assassin’s Creed Valhalla het voorlopig laatste deel in de reeks. Het lijkt de bedoeling te zijn dat we dit jaar een compleet nieuw avontuur voorgeschoteld krijgen. Maar wellicht dat dat plan in de ijskast wordt gezet.

Want volgens Bloomberg heeft Ubisoft nu het plan om een project dat eerst een uitbreiding was voor Assassin’s Creed Valhalla te upgraden naar een volledige nieuwe game. Maar dan wel één die qua schaal iets kleiner is dan een gemiddelde game.

Assassin’s Creed-tussendoortje

Het was dus een project dat een Assassin’s Creed Valhalla-uitbreiding zou gaan worden. Maar nu wordt het dus een losstaande game. De game draait volgens de geruchten om Basim, een personage dat je kent uit Valhalla. Maar dan voorafgaand aan de avonturen van Valhalla. De game neemt je mee naar het Midden-Oosten, waar je onder andere de stad Baghdad aan kan doen. Omdat het oorspronkelijk een uitbreiding was, is hij qua schaal niet zo groot als dat je van Odyssey en Valhalla gewend bent.

Assassin's Creed
Basim (Afbeelding: Ubisoft)

Eerder bracht Eurogamer al in een interview met José Araiza, de producer van Assassin’s Creed Valhalla al naar voren dat Basim in de toekomst zou gaan terugkeren. Hoe dat precies zou zitten, dat was nog niet bekend, maar het lijkt dus dit project te zijn. De game moet ergens eind dit jaar of in 2023 uitkomen.

Nieuwe uitbreiding

Tot die tijd kun je nog altijd losgaan met Assassin’s Creed Valhalla. Als het goed is krijgen we volgende maand een grote uitbreiding in de vorm van Dawn of Ragnarok. Die uitbreiding zou je zo’n veertig uur zoet moeten houden. Met alles wat de basisgame heeft is het echt een game die je meer dan honderd uur zoet houdt. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review van de game.

[REVIEW] Assassin’s Creed Valhalla: de beste game uit de reeks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen