Motorola rolt Android 12 uit voor een wel heel opvallende smartphone

Smartphones Wesley Akkerman 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel Android-gebruikers wachten met smart op de Android 12-update voor hun smartphone. Dat geldt ook voor Motorola-gebruikers. Het Amerikaanse bedrijf heeft grootste plannen voor het uitrollen van benodigde updates. Veel toestellen wachten op de beloofde software, maar nu is in elk geval één smartphone aan de beurt.

In totaal zullen er in 2022 dertig Motorola-smartphone de upgrade naar Android 12 ontvangen. De eerste smartphone van de fabrikant die dit jaar de upgrade ontvangt, is de Moto G Pro. Dat blijkt uit berichtgeving van de website XDA Developers, die meldt dat gebruikers in Groot-Brittannië de update ontvangen.

Motorola brengt Android 12 naar Moto G Pro

Aangezien de update nu op dit toestel in dat land arriveert, kunnen we erop rekenen dat dezelfde update binnenkort in andere landen verschijnt. De basis is inmiddels gelegd en de meeste vertalingen liggen waarschijnlijk al klaar, waardoor het dus een kwestie van tijd is. Er is helaas geen releaseschema beschikbaar.

Motorola G Pro
Motorola Moto G Pro (Afbeelding: Motorola)

Mocht je beschikken over de smartphone en je ziet iets staan over updateversie S0PR32.44-11-8, dan kan je smartphone dus Android 12 downloaden. De genoemde softwareversie is beschikbaar in Groot-Brittannië en kan afwijken in andere delen van de wereld. Toch kan het goed zijn hier even scherp op te zijn.

En hoe zit het met de beveiligingspatch?

Datzelfde geldt voor de beveiligingspatch. Hoe recenter die is, hoe beter je beschermd bent, natuurlijk. Helaas is niet bekend op welk niveau de beveiligingspatch is, dus dat is nieuws waar we nog even op moeten wachten. De meeste eigenaars van de Motorola Moto G Pro zijn waarschijnlijk al blij met deze update.

Het toestel stamt alweer uit 2020, waardoor die relatief oud is in smartphoneland. Motorola updatet redelijk vaak zijn toestellen, maar van tevoren weet je als gebruiker niet altijd waar je aan toe bent en hoe lang de updates blijven komen. Het is nu wachten totdat de andere smartphones aan de beurt zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen