Goed nieuws voor Call of Duty-spelers op de PlayStation 5

Games Jelle van Es 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Met de overname Activision Blizzard door Microsoft was het even de vraag wat er zou gaan gebeuren met toekomstige Call of Duty-games en of die ook nog op de PlayStation 5 zouden komen. In eerste instantie werd gezegd dat de games voorlopig er op uit zouden komen, maar was het de vraag wat de toekomst ging brengen.

Maar nu is er meer duidelijkheid over de toekomst van Call of Duty. En dat levert goed nieuws op voor iedereen die een PlayStation 5 of een PlayStation 4 bezit.

Call of Duty’s toekomst gewoon op de PlayStation 5

Want op het blog van Microsoft heeft het bedrijf gesproken over hun Open App Store Principles die gaat gelden voor de Microsoft Store. Deze moet namelijk worden aangepast aan de nieuwe regelgeving die geldt. Zij vinden het namelijk belangrijk dat consumenten de vrijheid hebben om hun content te kopen op de plekken waar zij dat willen. Dat is een mooi streven, maar interessanter is wat mij betreft wat men zegt over Call of Duty. In de onderstaande tweet wordt dat goed samengevat.

Microsoft zegt dus dat ze de Call of Duty-games volgens afspraak gewoon gaan uitbrengen op de PlayStation 5 en PlayStation 4. Maar interessanter is dat ze delen dat ze daarna ook doorgaan. Ze stellen Sony-fans op die manier gerust en laten weten dat de games gewoon blijven uitkomen.

Ook liefde voor de Nintendo Switch

Ook voor de Nintendo Switch wil Microsoft dat games vanuit Activision Blizzard er op uitkomen. Of we in de toekomst ook Call of Duty-games op dat platform kunnen verwachten, dat is maar de vraag. Maar het is in elk geval goed om te zien dat de games gewoon blijven uitkomen op de andere platformen zoals de PlayStation 5 en PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Xbox Series X & S: de 5 lekkerste exclusives die het spelen waard zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen