Xbox Series X & S: de 5 lekkerste exclusives die het spelen waard zijn

Games Jelle van Es 4 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

De PlayStation 5 is de spelcomputer die bij gamers vaak bovenaan het verlanglijstje staat. Maar mede dankzij de Xbox Game Pass is de Xbox Series X ook een dikke aanrader. En als je geen 4K-televisie hebt, dan is de Xbox Series S misschien wel de beste keuze. Voor 300 euro kun je dan genieten van heel wat toffe games.

Als je kijkt naar de toekomst van de Xbox Series X, dan ziet die er echt rooskleurig uit. Microsoft heeft natuurlijk heel wat grote gamestudios overgenomen. Bethesda en Activision Blizzard zijn de twee grootste aankopen, maar daarvoor wist het al andere grote studios aan zich te koppelen. Maar ook op dit moment zijn er heel wat toffe games om te proberen. Sommige zijn specifiek voor deze generatie spelcomputers, terwijl andere games al voor de Xbox One verschenen, maar alsnog dik de moeite waard zijn. Dit zijn de vijf absolute must-plays.

Topgames voor de Xbox Series X & S

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 is zonder twijfel één van de beste games die vorig jaar is uitgebracht. De game verscheen exclusief op de Xbox Series X, naast de pc-versie. In deze racegame scheur je door het prachtige Mexico. Daarbij heb je de keuze uit heel veel verschillende wagens om mee los te gaan. Naast het meedoen aan races, ben je onderweg ook bezig om stijlvol bezig te zijn. Door dat te doen, verdien je punten, waarmee je met je wagen in level omhooggaat. Door dat te doen speel je weer bepaalde voordelen vrij en kom je weer wat verder. De dikke soundtrack en de vele onlinemogelijkheden zorgen er voor dat het een game is die je enorm veel uren achter elkaar kan spelen.

Forza Horizon 5
Forza Horizon 5 (Afbeelding: Microsoft)

Halo Infinite

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Halo Infinite vanaf de lancering beschikbaar zou zijn voor de Xbox Series X. We moesten er een jaar op wachten en de coöperatieve mogelijkheid ontbreekt helaas nog. Maar dat neemt niet weg dat het een feest is om te spelen. Eerst had je de multiplayer die als free-to-play-ervaring werd gelanceerd en erg goed werkt. Maar ik heb toch de meeste lol gehad met het verhaal. Daarbij krijg je een boeiend hoofdverhaal voorgeschoteld, maar heb je minstens zoveel plezier met de losse dingen die je kan doen. De game heeft een nagenoeg perfect schietsysteem en kent vele mogelijkheden om te spelen met de omgeving. Nu nog die co-op er in gooien en het is echt nagenoeg de perfecte game.

Halo Infinite
Halo Infinite (Afbeelding: Microsoft)

Microsoft Flight Simulator

Bij Microsoft Flight Simulator denk je wellicht niet gelijk aan de Xbox Series X. De game werd in eerste instantie uitgebracht op de pc. Daar was het een fantastische ervaring en was hij al erg goed speelbaar met een controller. Daarom was het eigenlijk al wel duidelijk dat de game perfect zou zijn voor de spelcomputer. En het heeft echt wel iets speciaals. Deze zomer heb ik zelf een rondje gevlogen boven Texel. Dat kon ik vervolgens echt perfect nadoen in de game. Maar je kunt ook naar Japan afreizen en daar vliegen boven Tokio. Of je gaat naar Australië om daar op een digitale vakantie te gaan.

Gears 5

De bovenste drie games zijn titels die van het begin af aan zijn gemaakt voor de Xbox Series X. Met de Xbox Game Pass kun je ook genieten van games die oorspronkelijk op de Xbox One zijn verschenen. En in sommige gevallen profiteer je nog van bepaalde voordelen. Dat geld zeker ook voor Gears 5. De game is één van de beste games van de One en profiteert van bepaalde visuele verbeteren en laadtijden op de nieuwe spelcomputer. De game brengt een mooi verhaal en vele dikke shootouts. De game is ook ideaal om samen te gaan spelen.

Gears 5 Games with Gold februari 2021-line up Xbox Series X
Gears 5 (Afbeelding: Microsoft)

Sea of Thieves

De laatste toffe exclusieve game voor de Xbox Series X is er eentje die ook al op de Xbox One verscheen: Sea of Thieves. Een game die bij de lancering aardig was, maar vooral in de periode daarna echt interessant werd. Sea of Thieves is de ideale game om samen te spelen. Als een paar piraten neem je plaats op je schip en kies je het ruime sop, op zoek naar nieuwe avonturen. Een game die wel wat tijd nodig heeft om er echt in te komen, maar uiteindelijk dik de moeite waard is.

Dit zijn een vijftal toffe games die je exclusief op de Xbox Series X of Series S kan spelen. Wil je meer lezen over het platform? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen