Preview: Ghostwire Tokyo heeft veel potentie, maar is dat genoeg?

Games Jelle van Es 4 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om de wereld af te reizen en bij studio’s langs te gaan en te ontdekken hoe het met een bepaalde game is. In plaats daarvan kijken we naar verschillende livestreams en moeten we op die manier een beetje een gevoel krijgen hoe het met een bepaalde game is. Dat hebben we onlangs gedaan bij Ghostwire Tokyo.

Ghostwire Tokyo is de nieuwe game van Tango Gameworks. Deze studio ken je van games als The Evil Within. Met de nieuwe game krijg je andermaal te maken met bovennatuurlijke krachten. Deze keer bevind je je in de Japanse hoofdstad. Op een dag gaat het daar helemaal mis en verdwijnt zo’n beetje iedereen in de mist. Jij bent een uitzondering daarop. Je bent ene Akito en moet er achterkomen wat er precies is gebeurd en de boel herstellen. Daarbij word je extra gemotiveerd doordat één van de vermiste personen jouw geliefde is.

Ghostwire Tokyo gameplay met vraagtekens

Met de presentatie van Ghostwire Tokyo was niet heel erg veel mis. Maar het was eigenlijk gewoon een stuk gameplay zonder enige context. Met Japanse voice overs in de game zagen we hoe Akito vlak na het evenement dat voor alle chaos zorgde in Tokio moet zien uit te vinden wat er is gebeurd. Akito wordt bijgestaan door een spirit die in hem is gedrongen. Deze heet KK en geeft je de mogelijkheid om de wereld om je heen te begrijpen en ook om de verschillende spirits van je af te slaan.

Ghostwire Tokyo
Een wereld die leeg is (Afbeelding: Bethesda)

Ondanks dat de setting van Ghostwire Tokyo creepy is, lijkt de game qua gameplay actievol te zijn. Je maakt gebruik van verschillende aanvallen en wanneer je de vijanden hebt verzwakt, dan kun je hun Core pakken en uit de vijand te trekken. Het gaat gepaard met vele gebaren van je handen. Daarmee doet de game een beetje denken aan wat Dr. Strange doet in de verschillende Marvel-films. En dat is een beetje waar de presentatie lastig is om te volgen. Als je de game zelf speelt, dan begrijp je wat je doet. Maar door het te zien en vele wilde handbewegingen zien waarna vijanden worden verslagen, dat is nogal chaotisch om te volgen.

Dus op dat vlak weet ik dus niet echt of Ghostwire Tokyo straks de moeite waard is om te spelen. Waar ik wel wat blijer mee ben, is dat er vele verschillende dingen zijn te doen. Je hebt duidelijke hoofdmissies, maar daarbuiten zijn er diverse punten die je aandoet. Zo kun je de lokale supermarkt bezoeken waar een spirit in de vorm van een kat je spullen verkoopt. Daarmee kun je je na de verhitte strijd jezelf genezen en zo in leven te blijven.

Tempels (Afbeelding: Bethesda)

Op naar de daken

Verder zijn er mogelijkheden om met een grappling hook naar de daken van Tokio af te reizen. Soms om daar spirits te absorberen en die te redden van de ondergang, terwijl je de andere keer er moet zijn om een soort van baas te verslaan en daarmee verder te komen in het verhaal. Op die manier wordt de stad net wat groter. En die ziet er trouwens erg goed uit in Ghostwire Tokyo. Er zijn vele bekende plekken uit de stad die goed zijn nagemaakt in de game en ondanks dat iedereen uit de stad is verdwenen, komt het geheel sfeervol over.

Voorbeeld van de actie (Afbeelding: Bethesda)

Er zijn wat dat betreft dus heel wat elementen die Ghostwire Tokyo een interessante game maken. Maar deze presentatie was tegelijkertijd zo ruw, dat het ook lastig is om voor te stellen hoe de game voelt als je hem daadwerkelijk zelf speelt. Heel erg lang hoeven we niet meer op de game te wachten. Hij staat gepland voor 25 maart en komt uit op de pc en PlayStation 5. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Gran Turismo 7 wordt de uitgebreidste racegame op de PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen