Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

ASUS ROG Phone 5 voorzien van meer RAM dan meeste gaming laptops

De ASUS ROG Phone-reeks is er één die al een tijdje bestaat. De meeste exemplaren slaan echter Nederland over, waardoor het maar de vraag is of het nieuwste model wel hier uitkomt. Dat neemt niet weg dat het waarschijnlijk een krachtig exemplaar wordt.

Het is de bedoeling dat de ASUS ROG Phone 5 volgende week wordt onthuld. Dat zal op 10 maart gebeuren. Maar nu is er al wat bekend over de specs dankzij Geekbench via Mysmartprice.

ASUS ROG Phone 5 wordt krachtig

Het meest interessante aan de ASUS ROG Phone 5 is het aantal RAM dat je in de smartphone vindt. Het zou gaan om maar liefst 18GB aan RAM, wat meer is dan de gemiddelde gaming laptop. De meeste hoogwaardige smartphones die op Android draaien maken gebruik van tussen de 6 en 12 GB aan RAM. Dit is dus een stapje verder dan dat we gewend zijn. Daarnaast zal de smartphone waarschijnlijk gaan draaien op de Qualcomm Snapdragon 888 chipset en komt met Android 11 wanneer je hem uit de doos zou houden. Het complete overzicht van de specs vind je in de onderstaande afbeelding van Geekbench.

ASUS ROG Phone 5
De specs (Afbeelding: Geekbench)

Als je kijkt naar de score, dan noteert hij een score van 1.113 wanneer het op de single-core aankomt. Bij de multi-core loopt de score op naar 3.468, waardoor je het idee krijgt dat het dus echt een krachtige smartphone gaat worden. Qua opslag is het de verwachting dat je of 512 GB of 1 TB aan opslag hebt. Gewoon, omdat het kan. Verder zou de ASUS ROG Phone 5 worden uitgerust met krachtige speaker en zijn er geruchten over een 144Hz Super AMOLED display. Als we door gaan op die geruchten, dan zou er een krachtige batterij van 6.000mAh in zitten die fast charging ondersteunt.

Andere specs

Andere specs bestaan van de ASUS ROG Phone 5 bestaat uit een driedelig camerasysteem aan de achterkant, een dual USB-C port en ultrasonic schouderknoppen. Dit allemaal om er voor te zorgen dat je perfect kunt gamen op je smartphone. En hopelijk komt dit exemplaar dus wel in Nederland uit.

ROG Phone Review: de ultieme gaming smartphone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!