Instagram gaat Twitter achterna en komt met Clubhouse-alternatief

Apps Wesley Akkerman 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Instagram heeft een nieuwe functie gepresenteerd waarmee je met in totaal vier mensen tegelijkertijd live kunt gaan op een stream. De nieuwe functionaliteit heet Live Room en is waarschijnlijk een reactie op de populariteit van Clubhouse. Eerder bracht Twitter ook al een vergelijkbare update uit.

Digitaal samenkomen is momenteel erg hot en livestreamen ook. Dat kan op platformen als Twitch of YouTube, maar natuurlijk ook via Instagram. En die fotodeeldienst heeft nu Live Room geïntroduceerd. Dat is een functie waarin dat samenkomen en livestreamen gecombineerd worden.

Instagram Live Room

Met Live Room kun je met in totaal drie andere mensen tegelijkertijd een livestream houden. Kijkers zien dan alle vier de mensen die daaraan meedoen. De functie is bedoeld voor merken en influencers, zodat ze beter met elkaar kunnen samenwerken. Ook moet dit voor een nieuwe omzetmethode gaan zorgen.

Instagram Live Room
Instagram Live Room (Afbeelding: Instagram)

Zo kun je bijvoorbeeld de functie gebruiken voor het houden van een inzamelingsactie voor een goed doel. En anders is er wel een live shopping event van te maken. Wat je er ook mee van plan bent: de functie is bedoeld voor bedrijven en zakelijke partijen, maar ook gewoon voor Jan met de pet.

Hoe gebruik je de functie?

Gelukkig is het ook niet heel moeilijk zo’n Instagram Live Room op te zetten. Binnen een paar simpele stappen zet je een livestream op en kun je met je vrienden tegen de rest van de wereld praten. En als je een influencer of bedrijf bent, dan kun je vast iets goeds doen voor de gemeenschap om je heen, of wereldwijd.

  1. Veeg naar links en tap op de Live-cameraknop;
  2. Voeg een titel toe en tap op het Rooms-icoon;
  3. Voeg je gasten toe (de mensen met wie je wil livestreamen).

Clubhouse is één van de populairste apps van het moment, maar wat is het?

Je krijgt vanzelf een notificatie wanneer iemand je in zijn of haar uitzending wil hebben. Wanneer de sessie begonnen is, dan blijf jij bovenaan in het scherm staan. Verder is het goed om te weten dat je na het starten van een stream nog steeds gasten kunt toevoegen. Ondertussen test ook Twitter zijn eigen versie van een Clubhouse-alternatief, in de vorm van Spaces.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen