Google Chrome komt met interessante feature voor je favoriete websites

Het team achter de populaire Google Chrome-browser test momenteel een interessante functie voor mensen die favoriete websites nog beter willen volgen. Het gaat hier om een volgknop, zodat je niets hoeft te missen van de content die de website produceert. Wanneer er een update is, word je daarvan automatisch op de hoogte gebracht.

Voorlopig duurt het nog wel even voordat de knop in de stabiele versie van de Chromebrowser arriveert. De redactie van de website Chrome Story heeft de knop pas net ontdekt in de Canaryversie van het programma. Dat is een ontwikkelaarsversie, en eentje die bovendien zeer instabiel is; niet voor de leek dus.

Discover in Google Chrome

Voor Googlegebruikers is het momenteel reeds mogelijk specifieke onderwerpen te volgen binnen de Discovertab van de Google-applicatie. Diezelfde feed verschijnt ook in de Chromebrowser op mobiele apparaten, mits je die niet uitgeschakeld hebt. Met Discover lees je alleen over de dingen die je interessant vindt.

Google Chrome logo
Chrome (Afbeelding: Sascha Steinbach / EPA)

Maar je kunt ook onderwerpen blokkeren. Vind je het helemaal niets om alsmaar F1- of voetbalnieuws te lezen tussen je game- en technieuws, dan stel je gewoon in dat je daar niets van moet hebben. Onlangs bracht Google nog een deel- en likeknop naar de onderwerpen binnen de tab van Discover.

Vervanging voor Google Reader?

Een speciale volgknop die specifiek voor websites bedoeld is, lijkt een volgende stap te zijn. Natuurlijk staat het je vrij om gewoon elke dag websites te bezoeken of een homepage in te stellen. Echter, zo’n volgknop voorkomt dat je misschien een keer voor niets naar een site gaat. Scheelt toch weer tijd op een dag.

Google Chrome voor Android nog beter geworden dankzij nieuwe toevoeging

Mogelijk wordt de volgknop een vervanging voor de Google Reader. Dat was een rss-feedapp waarmee je dus updates van gevolgde websites kon ontvangen. Zo kon je lezen wat er op de site staat, zonder een pagina te hoeven openen. Helaas werd de stekker in 2013 uit de populaire tool getrokken.

Chrome Story

Reageer op artikel:
Google Chrome komt met interessante feature voor je favoriete websites
Sluiten