OnePlus 9 onthulling gepland voor 8 maart (maar het is niet wat je denkt)

Smartphones Thomas Aalderink 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De officiële releasedatum van de OnePlus 9 series is nog niet bekendgemaakt, maar dankzij Android Central weten we dat dit waarschijnlijk ergens deze maand gaat zijn. OnePlus CEO Pete Lau heeft al wel onthuld dat er iets aangekondigd gaat worden op 8 maart. Helaas zal dit niet de smartphone zelf gaan zijn.

Volgens lekker Max Jambor zal Pete Lau op 8 maart gaan aankondigen wanneer de de OnePlus 9 series aangekondigd gaat worden. Het is dus een soort aankondiging van een smartphone-aankondiging. Je moet tenslotte wat doen om de spanning een beetje op te bouwen. Volgens Max Jambor hoeven fans er dus niet op te hopen dat ze de 9 series op 8 maart gaan zien.

De aankondiging van de OnePlus 9 en 9 Pro

Als we verschillende lekkers mogen geloven, zal dat moment een kleine twee weken later gaan plaatsvinden. Bekende namen zoals Mukul Sharma beweren dat de OnePlus 9 series op 23 maart voor het eerst getoond gaat worden. Of dat daadwerkelijk het geval is, komen we waarschijnlijk dus op 8 maart te weten.

OnePlus 9 Pro teaser
De aankondiging van de aankondiging? (Afbeelding: OnePlus)

Overigens wordt er niet alleen over de onthullingsdatum gespeculeerd, maar ook over het toestel zelf. Zo krijgt de OnePlus 9 Pro volgens geruchten een camerasysteem van de Zweedse camera-fabrikant Hasselblad. Met deze partner hoopt OnePlus een grote stap te gaan zetten op cameragebied. De Chinese-fabrikant gaat naar verluid all-in met onder andere een 48MP sensor. Wil je meer weten over dit indrukwekkende camerasysteem, klik dan hier.

Indrukwekkend scherm en fast charging

Ook op andere gebieden worden stappen gezet. Zo is het de verwachting dat de OnePlus 9 en 9 Pro beiden over een 5nm Qualcomm Snapdragon 888 gaan beschikken. Qua scherm is er wel enig verschil. Het standaard model krijgt een 6,5-inch scherm met een verversingsnelheid van 120Hz. Als je voor de Pro gaat krijg je volgens geruchten een 6.78-inch LTPO OLED scherm met dezelfde verversingssnelheid. Beide toestellen zouden daarnaast ook beschikking moeten krijgen over 65W fast charging.

OnePlus 9 aan de haal met indrukwekkende Galaxy S21 functionaliteit

De OnePlus 9R

Als we de geruchten mogen geloven, bestaat de OnePlus 9 series dit jaar uit drie toestellen. Er komt namelijk naast de 9 en de 9 Pro ook een budgettoestel. Deze zogenaamde OnePlus 9R is uitgerust met een 6.5-inch 90Hz scherm, een Snapdragon 690 van Qualcomm en een 5.000mAh batterij. Wat deze, en de andere twee toestellen, gaan kosten is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!