PlayStation 5 wordt echt benut in Final Fantasy 7 Remake Part 2

Games Jelle van Es 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Final Fantasy 7 Remake was één van de beste games van 2020. En deze week kun je de game gratis scoren bij je PlayStation Plus-abonnement. Bovendien komt er een speciale versie naar de PlayStation 5 toe.

Het gaat om Final Fantasy 7 Remake Intergrade, die vorige week voor de PlayStation 5 is aangekondigd. Deze nieuwe versie moet beter gaan lopen en gebruik maken van de verschillende mogelijkheden die de spelcomputer biedt. Toch moeten we wachten op Part 2 voordat alle toeters en bellen aan gaan.

Final Fantasy 7 Remake Part 2 gaat echt los op de PlayStation 5

Als we kijken naar Final Fantasy 7 Remake Intergrade op de PlayStation 5, dan ziet het er naar uit dat de ontwikkelaar een lijstje heeft bijgehouden en alles heeft verbeterd. Zo zijn de laadtijden korter, ziet het er beter uit, heeft het een hogere framerate en maakt het gebruik van een photo mode. Allemaal fijne verbeteringen. Maar als je kijkt naar wat de spelcomputer biedt, dan missen we wel wat. In een interview met het Japanse gamesmagazine Famitsu liet gamedirector Tetsuya Nomura weten dat pas met Part 2 alles losgaat. Dan worden dingen als de Ps5-controller en 3D audio echt er in verwerkt.

Het is overigens niet vaak dat er gesproken wordt over Final Fantasy 7 Remake Part 2. De kans is groot dat die game nog wel een paar jaar van ons verwijderd is. Sterker nog, officieel is de game nog geen eens aangekondigd, waardoor we geen idee hebben wat men met dit nieuwe deel wilt gaan doen.

Final Fantasy VII Remake Intergrade
Final Fantasy VII Remake Intergrade (Afbeelding: Square Enix)

Meerdere delen

En de kans is groot dat met Final Fantasy 7 Remake Part 2 op de PlayStation 5 nog geen eens het complete plaatje hebben van de game. Het eerste gedeelte speelde zich af in Midgar. Het lijkt ons sterk dat dit vervolg in één keer de rest van de game beslaat. Wat dat betreft zou het logischer zijn dat de game in iets van vijf delen wordt uitgebracht. Of dat er gekozen wordt om in één keer een hoop over te slaan.

[REVIEW] Final Fantasy VII Remake: Het wachten waard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen